Притеснен съм от това невиждано досега ниво на противопоставяне и

...
Притеснен съм от това невиждано досега ниво на противопоставяне и
Коментари Харесай

Плевнелиев разкри за интересен разговор с Обама и отсече: Никога няма да направя това!

Притеснен съм от това невиждано до момента равнище на опълчване и на популизъм. Вярвам, че през днешния ден огромната борба в България е сред демократи и популисти. Демократите имат вяра във върховенството на правото, в полезностите, в институциите и ги надграждат.

Популистите знаят по какъв начин да се заиграят със страховете и очакванията на хората и доста постоянно, за жалост, дават обещание нереализуеми неща. Популизмът през днешния ден шества из европейските столици. За страдание, става все по-силен и в България.

Това съобщи пред bTV президентът за интервала 22 януари 2012 година – 22 януари 2017 година Росен Плевнелиев.

Той уточни, че прави всичко, което един умен и сполучлив президент би следвало да прави.

Изключително се гордея, че не преставам да бъда доста деен в интернационален проект. Член съм на няколко интернационалните организации, работя дружно с хора като Хенри Кисинджър и Гордън Браун.

Почетен професор съм в най-големия китайски университет, което единствено по себе си е достижение за България, неотдавна имах лекции в "Харвард ".

Продължавам да бъда потребен и да работя за положителното име на България, заключи Росен Плевнелиев.

Никога няма да се върна, в която и да е било политическа партия, в никакъв случай няма да направя лична. Безкрайно се гордея с това, че имам добра връзка със стотици президенти, в това число съм си приказвал и с Обама, той беше доста забавен. Казах му: „ Барак, какво вършим след края на мандата? “ и той ми отговори:

„ Росен, описът е доста дълъг от това какво не правиш, в случай че искаш да бъдеш обичан от народа, умен и сполучлив президент. Не се връщаш назад в бизнеса, в Народното събрание, не правиш още веднъж политическа партия “, заключи Росен Плевнелиев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР