Притеснен съм да направя правителство без ПП - ДБ, даде

...
Притеснен съм да направя правителство без ПП - ДБ, даде
Коментари Харесай

Борисов: Отчян съм от състоянието на държавата! Притеснен съм да направя правителство без ПП - ДБ

Притеснен съм да направя държавно управление без Политическа партия - Демократична България, даде да се разбере водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. От думите му излиза, че това е поради бюджета и влошените финанси на страната. Който е взел участие в счупването на страната, да взе участие и в поправката, е логиката на Борисов.

 

Отчаян съм от положението на страната, не скри пред медиите водачът на ГЕРБ и заяви, че има заплаха да бъдем " отвързани " от Румъния за Шенген.

 

" Партията на Промяната и " Да България " споделят, че желаят да създадат държавно управление на втория мандат. Молбата ми е вие да ги попитате да назоват поименно с кого. Ако е от ГЕРБ, да седнем на лидерска среща и да се разберем, в случай че е с " всички други " - задкулисието работи, посочи той.

 

И прикани: Да се смирим една година, да си измъкнем страната дружно и след това да си подсещаме каквото желаеме.

 

Борисов излезе с настоящ политически коментар след политическите съвещания при президента Румен Радев.

 

" Аз няма да съм министър председател! ГЕРБ има готови фрагменти за министър председател. За 600 000 подкрепили ГЕРБ и за другите 600 000 подкрепили ПП-ДБ сме длъжни да създадем съдружно държавно управление. Аз им оставих страна с фискален запас, дружно с Хърватия влязохме в чакалнята на Еврозоната и на Шенген. А след две години какво имаме - Румъния се стреми да се откъсне от нас за Шенген, а Хърватия е в Шенген. Как да не съм обезверен ", каза на конференция Бойко Борисов

 

Ще предложим кабинет, когато чуем отговора на Политическа партия - Демократична България, увери  той.

 

" Внимателно изслушахме това, което сподели партията на " Промяната ". Разбираме, че с ГЕРБ няма да ръководят в първия мандат. Тъй като противоположното преброяване към този момент стартира, а дните са малко, аз посредством вас желая да помолите да уточним един въпрос, на който аз и нашият управителен отговор ще ви дадем отговор. Но доста е значимо да знаем, а и обществото да знае, какъв е отговорът на сътрудниците от ПП-ДБ. Нашият прочит на всичко, което имаме досега от срещите на водачите с партиите, от това, което чух като заявления в Народното събрание, от това, което видяхме като климат в Народното събрание, обидите, яростта, подмятанията сред партиите, не ми дава отговор и за това посредством вас молим за него ПП-ДБ споделят, че във втория мандат желаят да създадат държавно управление с поддръжката на кой? Молбата ми е, когато ги питате, да назоват с кой ", разгласи Борисов пред медиите.

" Да кажат дали чакат поддръжка от ГЕРБ или не чакат. Очакват ли да ги поддържа Движение за права и свободи, или не? Има Такъв Народ? Възраждане? Българска социалистическа партия? Просто да кажат под " всички " кого схващат. Ако няма задкулисие, което сега да договаря, отговорът на този въпрос би бил доста забавен. От този въпрос излиза кой ще прави кворума в Народното събрание, кой ще пази целите на министрите ", продължи той.

" Вариант А - чакаме поддръжка на ГЕРБ. Ако чакат, да седнем на една лидерска среща тези дни и да се разберем в какво се показва. Ако е да натиснем един път копчето, добре. А по-късно? Представяте ли си да отидат да арестуват Слави Трифонов и аз да науча това от медиите?! С какъв механизъм ние ще спрем това? Какъв ще е механизмът на ръководство и надзор ", попита водачът на ГЕРБ.

" Ако имат сделка с други партии, ние тогава в границите на първия мандат ще предложим безусловно същото, което те оферират. При нас обаче рискът е да мине ", разкри Борисов.

" Делян да ме извинява като моя вътрешна съпротива, само че то не е продуктивно. Ако те не посочат и остават да виси този въпрос, откакто знаем този отговор, ние ще продължим и ще кажем какво ще вършим ", изясни той.

По думите му в случай че се търси поддръжка единствено от ГЕРБ, това е един диалог. Ако се търси поддръжка от всички партии, това е напълно различен диалог и задкулисието работи.

" Считаме, че поради гласоподавателите на тези две партии, това би било най-устойчивото и най-хубавото ", посочи водачът на ГЕРБ.

" Ние сме длъжни да предложим кабинет, откакто хората два пъти ни избират преди всичко. Когато чуем явен отговор, тогава ще вземем решение ", разгласи Борисов на въпрос на ПИК.

" Има прелестно време за самоконтрол и надзор сред двете огромни партии. Едно такова държавно управление - това е същински късмет и в битката с корупцията. Чакаме този отговор и в случай че можем да го получим посредством вас, оттова нататък и хората в България, това ще отговори към този момент на техните същински стремежи ", добави той и посочи: " Ако не получим отговор, значи задкулисието при тях работи. "

" Ако получим отговор, ще отидем на лидерски диалог, с цел да ни обяснят по какъв начин го виждат като механизъм на работа. От година споделям, че тези диалози би трябвало да се създадат преди раздаването на мандата. Приемаме, че с нашия мандат не се случва нищо. Ако и при тях се случи същото, отиваме на трети мандат и по-късно отпътуваме на избори ", сподели Борисов.

" Притеснявам се, тъй като знам действителните параметри на страната през последните две години ", разяснява водачът на ГЕРБ на въпрос за какво се тормози да направи държавно управление, което да мине в пленарна зала с гласовете на другите партии.

 

" Има прелестно време за самоконтрол и надзор сред двете огромни партии. Едно такова държавно управление - това е същински късмет и в битката с корупцията. Чакаме този отговор и в случай че можем да го получим посредством вас, оттова нататък и хората в България, това ще отговори към този момент на техните същински стремежи ", добави той и посочи: " Ако не получим отговор, значи задкулисието при тях работи. "

" Честно ли ще е един да поеме виновността? А те от самото начало да се упражняват върху нас ", възмути се водачът на ГЕРБ.

" Нито един еврофонд не работи, няма План за възобновяване, изхарчени или подадени парите от Плана за възобновяване за пенсии... Как да не се тормозя. И още повече вместо да съм там и аз да си понеса с моя опит ръководството, ние ще им угодим, с цел да може - какво да се случи?! Айде, стига. Отговорността е на всички. Айде да се смирим за една година ", прикани Борисов.

" Не. С никой, в никакъв случай по тази тематика ", отговори той, запитан дали " главата на Гешев " е била залог на договарянията. " Ние не го вършим. Нашата тематика не е Иван Гешев - нашата тематика е да има механизъм за следствие ", изясни някогашният министър председател.

" Не е допустимо да съм претендент за министър председател. Три пъти е задоволително да бъда. Имаме задоволително готови хора ", сподели още той.

" Колкото и да им обяснявате, че са " положителни ", те не са " положителни ". Но 600 хиляди са дали своят вот за тях ", приключи Борисов.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!    

 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР