Притеснен от действията на Доналд Тръмп през последните му седмици

...
Притеснен от действията на Доналд Тръмп през последните му седмици
Коментари Харесай

Заради психически срив на Тръмп, ген. Мили уверявал Китай, че няма да започват ядрена война

Притеснен от дейностите на Доналд Тръмп през последните му седмици като президент, висши боен офицер на Съединени американски щати два пъти се обажда на китайския си сътрудник , с цел да го увери, че двете народи няма да стартират ненадейно война , съобщи върховен представител на защитата, шише " Асошиейтед прес ", цитирайки диалози, разказани в нова книга.

Председателят на началниците на щабовете военачалник Марк Мили е споделил на военачалник Ли Зуоченг от Народно-освободителната войска на Китай, че Съединени американски щати няма да нанесат удари . Едното позвъняване е на 30 октомври 2020 година, четири дни преди изборите, които Тръмп изгуби. Второто позвъняване е на 8 януари 2021 година, единствено два дни.

Тръмп споделя, че Мили би трябвало да бъде съден за държавна измяна , в случай че информацията е вярна.

Мили стига до такава степен, че дава обещание на Ли, че ще предизвести сътрудника си при положение на офанзива от Съединени американски щати , съгласно книгата, написана от публицистите на Washington Post Боб Уудуърд и Робърт Коста.

" Генерал Ли, желая да ви уверя, че американското държавно управление е устойчиво и всичко ще бъде наред ", споделя Мили при първото позвъняване съгласно книгата. " Няма да нападаме или да правим кинетични интервенции против вас . "

" Ако ще нападаме, ще ви се обадя авансово. Това няма да е изненада ", споделя Мили.

Според служителя на защитата известието на Мили до Ли и в двата случая е било утешение. Служителят сложи под въпрос предложенията, че Мили е споделил на Ли, че първо ще му се обади и вместо това съобщи, че ръководителят акцентира, че Съединени американски щати няма да нападат ненадейно Китай без никакво предизвестие - било то по дипломатически, административни или военни канали .

Мили също беседва с редица други началници на защитата по целия свят в дните след щурма на 6 януари , в това число военни водачи от Обединеното кралство, Русия и Пакистан . Обажданията през януари се отнасят до " няколко " други сътрудници, с които той приказва с сходни послания за увещание, че държавното управление на Съединени американски щати е мощно и управлява ситуацията .

Второто позвъняване е за да успокои Китай за събитията от 6 януари . Но книгата оповестява, че Ли не бил толкоз елементарно укротен, даже откакто Мили му дава обещание: " Ние сме 100 % постоянни. Всичко е наред. Но демокрацията от време на време може да бъде небрежна . "

Тръмп отговори с остро дефинирано изказване , в което отхвърли Мили като " дръвник " и настоя, че в никакъв случай не е обмислял да нападна Китай .

И въпреки всичко той сподели, че в случай че информацията е вярна, " допускам, че той ще бъде съден за измяна, защото се занимава с китайския си сътрудник зад тила на президента и да каже на Китай, че ще ги уведоми за нахлуване. Не може да прави по този начин. "

" Трябва неотложно да се подхващат дейности против Мили ", сподели Тръмп.

Генерал Мили има вяра, че президентът е претърпял душевен срив след изборите , като се съгласява с мнението, споделено от ръководителя на Камарата на представителите Нанси Пелоси в телефонен диалог на 8 януари, съгласно публични лица.

По-рано Пелоси сподели, че е говорила с Мили този ден за " наличните защитни ограничения ", за да попречи на Тръмп да стартира военни дейности или да разпореди нуклеарно изстрелване и сподели на сътрудниците, че е получила уверения, че в дейности са съществени гаранции .

Според книгата Мили приканва адмирала, който надзирава Индо-Тихоокеанското командване на Съединени американски щати , военното поделение, отговорно за Азия и Тихоокеанския район и предлага отсрочване на идните военни учения . Той също по този начин моли висшите офицери да дадат клетва, че Мили би трябвало да бъде забъркана, в случай че Тръмп даде заповед за изстрелване на нуклеарни оръжия , съгласно книгата.
 Адмирал: Неподготвени лакеи на Тръмп са с достъп до нуклеарната триада
Адмирал: Неподготвени лакеи на Тръмп са с достъп до нуклеарната триада

" Обезглавено " е оперативното гражданско управление на Пентагона

Длъжностни лица през януари и във вторник потвърдиха, че Мили е разговарял с Пелоси , което бе оповестено по това време от ръководителя на Камарата на представителите. Длъжностните лица споделиха, че д вамата са говорили за съществуващите, гаранции в процеса за отвод или нанасяне на нуклеарен удар . Един чиновник съобщи във вторник, че желанието на Мили да приказва с личния състав и командирите си за процеса не е ход за подкопаване на президента или неговата власт, а за потвърждаване на процедурите и гаранция , че те са разбрани от всички.

Не е ясно какви военни учения, в случай че има такива, в действителност са отсрочени. Но представители на защитата обявиха, че е по-вероятно военните да отсрочат планувана интервенция, като да вземем за пример пренос за свободно корабоплаване с транспортен съд на Военноморски сили на Съединени американски щати в района на Тихия океан. Представителите на защитата приказваха при анонимност.

Мили бе назначен от Тръмп през 2018 година и по-късно провокира гнева на президента , когато той година, откакто федералните правоохранителни органи разчистиха парк наоколо до Белия дом от мирни протестиращи, с цел да може Тръмп да застане до близката развалена черква и да се снима с библия в ръка.

В отговор на книгата сенаторът републиканец Марко Рубио изпрати във вторник писмо до президента Джо Байдън, в което го приканва да уволни Мили , като споделя, че генералът е работил за " интензивно подкопаване на настоящ главнокомандващ ".

Сенаторът републиканец Тед Круз, дефинира информацията като " надълбоко тревожна " , като сподели пред кореспонденти в Капитолия: " Мисля, че първата стъпка е военачалник Мили да отговори на въпроса какво тъкмо е споделил . "

Сенаторът демократ Дик Дърбин съобщи, че няма опасения, че Мили може да е превишил пълномощията си , като сподели пред кореспонденти, че демократичните депутати " са деликатни в нашия изказ, само че доста от нас ясно дават да се разчита на него, за да се избегне злополука, за която знаем, че може да се случи всеки миг . "

Говорител на Съвместния общоприет щаб отхвърли коментар .

Второто предизвестие на Мили към Пекин пристигна откакто и запълни няколко висши позиции с лоялни към него краткотрайни чиновници.

Книгата предлага и нов взор за напъните на Тръмп да задържи властта макар загубата на изборите от Байдън .

Тръмп отхвърли да отстъпи и предложи погрешни изказвания, че изборите са откраднати и фалшифицирани . Той неведнъж притиска своя вицепрезидент Майк Пенс да откаже да удостовери резултатите от изборите в Капитолия на 6 януари, събитието, което по-късно бе прекратено от тълпата.

Пенс се е обадил на Дан Куейл, някогашен вицепрезидент и сътрудник републиканец от Индиана, с цел да види дали има някакъв метод да се съгласи с молбата на Тръмп. Куейл му дава отговор - безусловно не .

" , нямаш еластичност по този въпрос. Никаква. Нула. Забрави. Зарежете това ", споделя Куейл.

Пенс в последна сметка се опълчи на Тръмп и удостовери успеха на Джо Байдън.

Тръмп не беше удовлетворен . " Не желая повече да ти бъда другар, в случай че направиш това ", дал отговор Тръмп , а по-късно споделил на своя вицепрезидент: " Ти ни съобщи. Аз те направих. Ти беше нищо . "

Описани са и неумолимите старания на Тръмп да убеди основния прокурор Уилям Бар, че изборите са откраднати . Цитирано е, че Бар споделя на Тръмп: " Министерството на правораздаването не може да вземе страна , както знаете, сред вас и другия претендент ".

Бар е определил, че обвиняванията за фалшифицирани машини за гласоподаване са нереални . Бар също показва омерзение към Рудолф Джулиани и други, настояващи, че Тръмп е спечелил, наричайки ги " коли-клоуни ".
 Генщабът на Съединени американски щати: Даваме клетва пред Конституцията, не пред крал, тиранин или деспот
Генщабът на Съединени американски щати: Даваме клетва пред Конституцията, не пред крал, тиранин или деспот

Ген. Мили: Всеки боен ще пази Конституцията без значение от персоналната цена
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР