Притеклият се на помощ на Лестър Дийн Смит е оптимист,

...
Притеклият се на помощ на Лестър Дийн Смит е оптимист,
Коментари Харесай

Новият мениджър на Лестър: Мисля, че мога да измъкна отбора

Притеклият се на помощ на Лестър Дийн Смит е оптимист, че отборът има положителни шансове да резервира мястото си във Висшата лига. 52-годишният управител пое тима с контракт единствено до лятото с ясната задача да го избави от изпадане. Осем кръга преди края първенците от 2016-а година са в зоната на изпадащите, само че единствено на 2 точки от първия отбор над чертата.

“Погледнах какъв брой точки има отборът и какви дуели му остават до края - съобщи Смит. - Има някои мачове, които могат да бъдат извоювани, а от други да се вземат най-малко точка. И по този начин можем да се измъкнем над зоната на изпадащите. Никога до момента не съм виждал подобен сезон в Премиър лийг, в който в един миг цели девет състава да са включени в битката за оцеляване. Струва ми се, че колкото по-дълго оставаме в борбата, толкоз възможностите ни няма да са толкоз нереални ”.

“Няма по какъв начин увереността на тима сега да е кой знае каква, тъй като не можем да избягаме от обстоятелството, че седем от последните осем дуела бяха изгубени - продължи мениджърът. - Гледах миналия мач против Борнемут (0:1). Ако преди него оценявах готовността ми да поеме тима на 80:20%, то след него тя паднах на 50:50%. Но към този момент познавам момчетата в отбора, като с някои от тях съм се срещал преди, а с други съм се изправял в дуелите на моите тимове. Усетих, че те се нуждаят от нещо, което да повдигне духа им. Убеден съм, че дружно с моите асистенти Джон Тери и Крейг Шекспир можем да им помогнем. В първите три дни с тях видяхме висока класа и възторг и по тази причина се стремим да върнем усмивките по лицата им. Вярвам, че в случай че футболистите излизат на терена в въодушевление, тяхната убеденост може да се усили доста бързо ”.

Сега обаче Лестър има нещастието да се изправи против Манчестър Сити, който преследва Арсенал в борбата за златните медали. След това на “лисиците ” им ще останат мачове против Уулвърхамптън, Лийдс, Евертън, Фулъм, Ливърпул, Нюкасъл и Уест Хам.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР