Притежаваният от Илон Мъск стартъп Neuralink разработва чип, който ще

...
Притежаваният от Илон Мъск стартъп Neuralink разработва чип, който ще
Коментари Харесай

Илон Мъск: С чипа на Neuralink ще пускаме музика директно в мозъка ни

Притежаваният от Илон Мъск стартъп Neuralink създава чип, който ще разрешава да пускаме музика непосредствено в мозъка ни. Тази информация удостовери самият бизнесмен в диалог с компютърния академик Остин Хаъурд, представен от „ Индипендънт “.

Устройството ще може да лекува меланхолия и пристрастяване, като въздейства върху елементи от тялото, виновни за зараждането на тези положения. Вече са били извършени проби върху животни.

Мъск, който към този момент има два сполучливи бизнеса, ще разкрие повече информация за Neuralink в края на месец август, само че поредно стартира да споделя елементи към нея в профила си в обществената мрежа Twitter през последните няколко дни, а в една от изявленията си разгласи и набирането на нови чиновници, приканвайки потребителите, които „ са разрешавали огромни проблеми на телефони и други устройства “, да аплайват за работа посредством посочен от него корпоративен имейл.

Екипът на мистериозната компания, учредена през 2016 година, работи и по технология, която да управлява равнищата на хормоните в човешкия организъм и да ги пренасочва в негова изгода. Конструира се и друго устройство, сходно на шевна машина, което да може да обезпечава връзка сред компютър и вграден в мозъка чип – сходна иновация би помогнала на хора, страдащи от болести на нервната система, като да вземем за пример Паркинсон, да се подобрят.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР