Притежаването на лично превозно средство е типично за българите, но

...
Притежаването на лично превозно средство е типично за българите, но
Коментари Харесай

По-добре автомобил на една година, отколкото чисто нов

Притежаването на персонално транспортно средство е типично за българите, само че също по този начин то е е обвързвано с немалки финансови разноски и е източник на проблеми за мнозина. В последното изследване на CarGarantie демонстрира, че от 2016 година се вижда една забавна наклонност.

Става дума за това, че новите коли дефектират (ако изобщо това се случи) много рано, след напускането им на конвейера. Цената на ремонтните действия също се усилва, като този факт е в резултат на високите технологии (помощни средства за ръководство, надзор на замърсяването), които са доста повече и стават все по-сложни.

Именно заради тази причина експертите предлагат покупката на едногодишен автомобил. Според тяхното изследване по-голямата част от дефектите в един нов автомобил пораждат преди 25 000 километра. Само 19.4% се случват след този пробег и 22.4% след една година. Това се отнася за всички марки на европейския пазар. Така, след отстраняването им се получава, че едногодишните коли са по-надеждни от чисто новите.

По-голямата част от повредите засягат моторът, турбото и скоростната кутия. И в случай че въпреки всичко държите на чисто нов автомобил, то съветът на експертите е да се ориентирате към електрически автомобил, защото повредите на електромотора са извънредно редки, турбото явно не съществува и трансмисията постоянно е елементарна единична предавка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР