Притежаваната от Amazon платформа за стрийминг на видеоигри, Twitch, е

...
Притежаваната от Amazon платформа за стрийминг на видеоигри, Twitch, е
Коментари Харесай

Хакер открадна програмния код на Twitch

Притежаваната от Amazon платформа за стрийминг на видеоигри, Twitch, е претърпяла пробив в системата, вследствие на който за нея са изтекли данни във форума 4chan.

Потребител на 4chan, който твърди, че е разгласил данни за Twitch, съобщи безогледно, че дейностите му са подбудени от желанието да навреди на бизнеса, написа Fox Business.

Той споделя, че има достъп до програмния код на платформата, както и до вътрешни принадлежности за сигурност и заплащания към основатели на наличие. От Twitch потвърдиха за хакването.

„ Тяхната общественост е отвратителна токсична яма, тъй че за поощряване на повече разстройства и конкуренция в пространството на онлайн стрийминга на видео изцяло ги разгромихме “, написа хакерът. „ Разберете какъв брой в действителност печели вашият обичан стриймър “, добавя още той.

Мистериозният консуматор отбелязва офанзивата като „ част едно “, което допуска, че предстоят още сходни произшествия. Сред откраднатите данни има и такива, свързани с разработка на към момента неоповестен програмен продукт от Amazon Game Studios, който цели да конкурира платформата за игри Steam.

Twitch, чието в началото име е Justin.tv, бе закупен от Amazon за 970 млн. $ в брой през 2014 година. Към момента може да се похвали със приблизително над 2.5 млн. фенове във всеки един миг, а на месечна база над 7 млн. основатели предават онлайн преживяванията си от разнообразни видеоигри.

Няколко основатели на наличие оповестиха онлайн, че доста от изтеклата информация за погашение на средства дава отговор на това, което в действителност са припечелили. При някои консуматори става дума за 6-цифрени суми.

Хакерите от години слагат под прицел геймърите и пробват да завладяват сметките им, както и да се докопат до обособени разработчици, с цел да откраднат евентуално скъпа информация, в това число за идни планове.

Кибератаките против организации в международен мащаб са нарастнали с 40% тази година спрямо първите 10 месеца на 2020 година съгласно компанията за сигурност Check Point Software Technologies.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР