Притежавал ли е луксозни имоти по Южното Черноморие настоящият финансов

...
Притежавал ли е луксозни имоти по Южното Черноморие настоящият финансов
Коментари Харесай

Какви имоти има у нас сръбския министър? Вижте разследването...

Притежавал ли е първокласни парцели по Южното Черноморие актуалният финансов министър на Сърбия Синиша Мали. Това се опита да разбере екип на Българска национална телевизия, откакто изследването на Международния консорциум на проверяващите публицисти твърди, че Мали е закупил десетки парцели посредством офшорни компании.

Това е първокласният хотелски комплекс край Черноморец, където съгласно Досиетата " Пандора " в интервала 2012-2013 година Синиша Мали е закупил 24 жилището от компания на известния баскетболист Серджан Дабич. Комплексът е безстопанствен от 2019 година, откакто сдружение притежател е оповестено в неплатежоспособност. Хората и компаниите, които към този момент имат закупени парцели, са ги запазили.

Според притежатели на жилища в комплекса в реалност сръбският министър е имал парцели тук. Притесняват се да застанат пред камера, само че признаха, че са го виждали през лятото.

Каква е точната численост на парцелите, хората не знаят. Според досегашния притежател на комплекса апартаментът на Синиша Мали е един.

„ Значи, този човек, за който става въпрос, има в комплекса един апартамент и идва съвсем всяко лято с децата си на отмора там.

- Знаете единствено за един апартамент?

- Не, аз зная, че има един апартамент ".

Че има апартамент в комплекса признава и самият Синиша Мали.

„ Ще помоля тези, които се занимават с тематиката, да престанат да лъжат. Притежавам един апартамент, който съм оповестил и в който извозвам летните ваканции с децата си през последните 10 години ", съобщи Синиша Мали.

Проверка на Българска национална телевизия в комерсиалния указател сподели, че през 2012 година две български компании, „ Ерма 11 " и „ Ерул 11 ", имат общо 31 парцела в комплекса край Черноморец. Осем от тях са жилища над 100 кв. м. Собственик на капитала на двете компании от 2012 година са други две сдружения, регистрирани на Британските Вирджински острови.

В годишния доклад на двете български компании за същата година стои името и подписа на Синиша Мали. Днес притежател на капитала е юрист Анна Панайотова, която изрично отхвърли коментар.

Адвокат Анна Панайотова е представлявала Серджан Дабич в договорката, в която той продава двете български компании на непознатите сдружения през 2012 година, написа Българска национална телевизия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР