Притежателите на смартфони с Android 2.3.7 и по-стари версии скоро

...
Притежателите на смартфони с Android 2.3.7 и по-стари версии скоро
Коментари Харесай

Google изоставя престарелите версии на Android


Притежателите на смарт телефони с Android 2.3.7 и по-стари версии скоро ще би трябвало да ги сменят
(снимка: CC0 Public Domain)

Гугъл стартира да изпраща имейли на консуматори на устройства с доста остарели версии на платформата Android, с цел да им заяви, че е време да се сбогуват с тях.

От 27 септември устройствата с Android 2.3.7 и по-стари версии към този момент няма да могат да влизат в услугите на Гугъл. Това на процедура ще отстрани огромна част от функционалностите на софтуера в смарт телефоните, заяви.
още по тематиката
„ Ако влезете в устройството си [със остаряла ОС] след 27 септември, може да получите неточности с потребителското име или, когато се опитате да употребявате артикули и услуги на Гугъл като Gmail, YouTube и Maps ”, разясняват от компанията.

Android е една от най-„ облачните ” операционни системи. Особено в по-старите версии доста от включените приложения и услуги са обвързани с данните за вход в Гугъл – при прекъсване на работата им, огромна част от функционалността на телефона бива блокирана.

Всички услуги на Гугъл, при които се изисква влизане посредством подобен логин, би трябвало да дават отговор на стандартите за сигурност от ерата след 2011 година, което значи изключване на (2FA) и активиране на специфична конфигурация „ разрешаване на по-защитен достъп ” в профила в Гугъл.

Наистина, тези остарели версии на Android би трябвало да „ умрат ” в последна сметка, тъй като са прекомерно несигурни. Според Гугъл, остарели версии на Android като работят на по-малко от 0,2 % от дейните устройства.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР