Присвоявала ли е шефката в Центъра за градска мобилност Румяна

...
Присвоявала ли е шефката в Центъра за градска мобилност Румяна
Коментари Харесай

Скандал! Крала ли е шефката на ЦГМ Румяна Милова пари от сметките на клиенти в Уникредит Булбанк?

Присвоявала ли е шефката в Центъра за градска подвижност Румяна Милова пари от банковите сметки на хора, вложили спестяванията си в Уникредит Булбанк и била ли е уволнявана от Левон Хампарцумян с цел да се заметат следите на закононарушението? Този въпрос от месец витае по коридорите на Столичната община откакто кметът Васил Терзиев назначи проверка в сдружението, а до няколко седмици се чака насрочване на конкурс за нов управителен ръб.

 

Въпреки достолепната й възраст, за професионалното минало на Милова се знае прекомерно малко, а в медиите тя е представяна най-много като някогашната шефка на “паяците ” и сегашен член на борда на Центъра за градска подвижност. Мимоходом се загатва, че е работила в някои от най-големите банки, и до там.

 

Една от някогашните й местоработи - шеф “ключови и корпоративни клиенти ” в Уникредит Булбанк, повдига голям брой въпросителни. С редакцията ни се свързаха нейни тогавашни колежки, които описаха, че в качеството си на частен банкер, под крилото на Левон Хампарцумян, тя си е разрешавала да оперира със сметките на много забавни в общественото пространство хора. И не просто да оперира, а да отклонява активи без тяхно познание, възползвайки се от пълномощните, които са й дали. Казано на елементарен език - за Румяна Милова вървят клюки, че е крала пари на клиенти и това е било известно на банковите шефове.

 

Косвено удостоверение на срамното леке, лепнато върху ЦГМ намираме в коментар от форума на огромна онлайн медия, писан преди шест години във връзка различен скандал с Уникредит Булбанк - опразването на сметките на футболиста Мартин Петров от тяхна служителка. Неназован консуматор тогава написа: “Това не е първият сходен случай с БулБанк. Направете информация за какво Румяна Милова (настоящият началник на Градска мобилност) беше уволнена от БулБанк. Ще дам жокер - нещо сходно на актуалният случай ”, намеквайки, че началничката на паяците също не е била непозната на навика да пощипва непознати пари, очевидно под крилото на маститите си шефове.

 

Дали анонимните изказвания са клюки или добре заметени под килима закононарушения, отговор би трябвало да даде прокуратурата, в случай че кметът Терзиев благоволи да изпрати данните от проверката в държавното обвиняване. Защото каквото и да е ставало в предишното на Милова, то бледнее пред действията й в сегашното, свързани с доста корупция, спор на ползи и неприятно стопанисване на общинската благосъстоятелност. За това от години приказват деятелите на “Спаси София ”.

 

Докато всички погледи са вперени в шефа на Милова Димитър Дилчев, който сигурно ще опере пешкира на неприятното ръководство в столичния превоз, зрялата и опитна в далаверите дама обитава на сладката началническа служба в озадачаващ комфорт. Единствените публикации, където попада името й, са рабски и отразяват нейни изявления при обществени изяви. От няколко години като с магическа пръчка са изчезнали привидно почтени материали за предишното й на банкер, макар високите позиции, които е заемала и обстоятелството, че даже е взела участие в екипа на МФ за преструктуриране на външния ни дълг. Дали сътрудниците от други медии просто са решили да почистят архивите си, или някой съзнателно им е подсказал да отстранен всички обществени отправки към банкерското житие на Милова, не се наемаме да твърдим.

 

Десетилетията професионална кариера на Румяна Милова са сбити в следните няколко фрази: “Преди да постъпи в ЦГМ, в продължение на 25 години работи в областта на банковото дело в едни от най-големите банки в страната, на разнообразни длъжности - от обслужване на основни клиенти до заместник-директор на дирекция. Участва в договарянията за преструктуриране на външния дълг на страната след оповестяване на мораториум върху обслужването му през март 1990 година Директор на дирекция „ Паркиране и подвижност “ към „ Център за градска подвижност “ ЕАД е от 2011 година, а от aвгуст 2016 година е и член на Съвета на шефовете на сдружението. Милова е и заместник-председател на Българската асоциация за паркиране и устойчива градска подвижност ”. Точка.

 

Името ѝ обаче попада в одитния отчет на Сметната палата от 2016 година, в който се споделя, че е заемала длъжността шеф без подписан контракт, което опонира на Търговския закон. Според общинския консултант и водач на “Спаси София ” Борис Бонев, тя " е потвърдила, че няма качествата " за управителния пост. " Основната причина е, че под нейно управление паркирането в София продължава да се прави не за контролиране, а за събиране на пари. След като тя дава отговор за паркингите и гаражите, следва да отговори за какво откогато има зони, не е издигнат нито един многоетажен паркинг или гараж с пари от тези зони. Следва да отговори за какво се постановяваше да се вършат репортажи по медии, с цел да се затворят дупки и пропуски в наредбите за паркиране, поради които извършители не можеха да бъдат глобявани от чиновниците на ЦГМ ", разяснява не от дълго време той.

 

Надяваме се, че откакто влезе в управлението на столицата, въпреки и единствено като редови общински консултант от ръководещата града коалиция ПП-ДБ-СС, Бонев ще продължи да е все по този начин сладкодумен във връзка с Центъра за градска подвижност и векуващата на синекурни постове там Румяна Милова. Хубаво би било представителите на новото болшинство да издигнат завесата дали опитната във финансовите каузи дама не е получавала дебели материални тласъци под масата при избора на банките, с които ЦГМ оперира, тъй като и такива злословия се носят из “Московска ” 33.

 

Освен дългогодишна шефка в ЦГМ, имуществената декларация на Милова я разкрива като същинска имотна кралица. Тя има два жилището в столицата, всеки от по близо 70 кв.м., както и пространно ателие от 152 квадрата, плюс гараж. Недвижимостите са добити в съсобственост със брачна половинка й Димитър Милов - стихотворец, публицист, преводач, ръководител на книжовен клуб и създател на над 15 книги. Изобщо - човек на словото и духа, чиито занимания едва ли биха му обезпечили свежи финанси за закупуване на толкоз апетитни парцели. Без да вършим каквито и да е внушения, житейската логичност сочи, че парите най-вероятно са обезпечени от чевръстата в бюджетните далавери негова брачна половинка. Дали част от средствата, с които са добити скъпите недвижимости не са били откраднати от сметките на клиенти в Уникредит Булбанк, както се написа по форумите, не се наемаме с прогноза. На ход е прокуратурата.

Автор: crimesbg.com

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР