Пристрастяващо ли е? Причинява ли порното проблеми с пениса? И

...
Пристрастяващо ли е? Причинява ли порното проблеми с пениса? И
Коментари Харесай

Истината за това как порното се отразява на интимния ти живот

Пристрастяващо ли е? Причинява ли порното проблеми с пениса? И още много въпроси… В момента в международен мащаб се води война против порното. Сред доводите на съперниците на еротичните филми са пристрастяващия резултат, натрапването на грубия и рисковия секс, разрушаването на връзки и причиняването на редица еректални проблеми у доста мъже. Това са някои от аргументите щатът Юта неотдавна да разгласи порното за „ социална здравна рецесия “. Но в действителност ли е толкоз зле? Ето няколко обстоятелството, подкрепени от научни проучвания, които опровергават по-горните изказвания:

Порното не е пристрастяващо!
Неврологични проучвания демонстрират, че това, което се случва в мозъка на т. н. „ привързан към порно “ няма нищо общо с пристрастяване. Фактът, че тези хора в действителност прекаляват е безспорен, само че биохимично те не са по този начин пристрастени както са алкохолиците или наркоманите.

Порното промотира обич към дамата и по-малко полово принуждение, а не противоположното.
Скорошно канадско изследване, обхващащо голяма национална база данни за хора, които гледат филми за възрастни потвърждава, че те са доста по-върли бранители на женските права и феминизма, от колкото хора, които въобще не гледат порно. Други изследвания откриват, че вместо да се свързва с изнасилвания и полови похищения, използването на порно води до доста по-малко полово принуждение.

Не е наложително хората, които гледат повече порно да вършат по-рисков секс.
Редовните консуматори на порно не са по-склонни да пропуснат презерватива, от колкото хората, които гледат по-рядко или въобще не гледат порно, потвърждава проучване от Германия. Също по този начин не е наложително почитателите на еротичните филми да имат повече полови сътрудници. Но учените също потвърдили, че гледащите порно са по-приключенски настроени в леглото: те са подготвени да пробват нови неща под завивките!

Не всички, които гледат порно имат проблеми с пениса.
Проучванията демонстрират, че мъже, които постоянно гледат филми за възрастни не са по никакъв метод по-застрашени от еректални проблеми, от колкото тези, които се въздържат от използването на порно. Освен това порното не прави мъжете по-малко чувствителни към полова стимулация.

Порното може даже да е потребно за връзката ти!
Двойките, които гледат порно дружно са доста по-удовлетворени полово спрямо сътрудници, които не го вършат. Защо ли? Може би тъй като това е най-лесния метод да разнообразиш половия си живот.

Но всичко това не значи, че порното не може да навреди на никого.
Някои видове хора, които гледат избрани типове порно могат да изпитат неподходящо въздействие. Например, хора с ниска приемливост и без предпочитание да реализират съгласие с близките, когато гледат много крайни клипове рискуват да развият сексистки пристрастености. Проучване измежду колежани демонстрира, че доста от тях са склонни да се усещат морално смутени поради личната си приложимост на порно. В умозаключение, макар че порното не е директно обвързвано с отрицателни последици, за някои избрани хора то може да навреди. Затова са нужни и повече проучвания за изясняването на ролята на еротичните филми и при какви условия те могат да причинят вреди.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР