Пристрастяването към електронните игри е квалифицирано като ментално заболяване от

...
Пристрастяването към електронните игри е квалифицирано като ментално заболяване от
Коментари Харесай

СЗО определи пристрастяването към видеоигрите за болест

Пристрастяването към електронните игри е квалифицирано като ментално заболяване от Световната здравна организация (СЗО), заяви " Ройтерс ". То ще бъде вписано в Международната статистическа подредба на заболяванията като " непрекъснато или повтарящо се държание към видеоигрите ".

Експертът Шекар Саксена разяснява, че едни от най-тежките случаи, установени от световно изследване, са свързани с непрекъснато играене за повече от 20 часа без спане, хранене и игнориране на всички останали всекидневни действия като вървене на работа или учебно заведение.

Тя прецизира, че дребен % от тези хора развиват сериозен проблем, само че е значимо положението да бъде разпознато в начален стадий, с цел да може да се предотврати. Саксена прибавя, че в случай че сходно държание продължава повече от година, може да бъде несъмнено като болестно положение.

От обединението за видеоигрите, която включва най-големите производители в сектора, излязоха с позиция по проблема. Те подчертават, че продуктите, които оферират, са предопределени за безвредно развлечение, включват разнородни жанрове и и се употребяват от над два милиона души. В текста се акцентира, че също така продуктите им имат учебен, лечебен и освежителен резултат.

Международната статистическа подредба на заболяванията съдържа над 55 хиляди болести и положения, които водят до гибел. Документът, който непрекъснато се добавя, се употребява като база за работа на специалисти освен от СЗО, само че и по целия свят. Последната му версия ще бъде показана на годишната среща на организацията през май следващата година.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР