Пристрастията на феновете и любовта им към клубовете понякога раждат

...
Пристрастията на феновете и любовта им към клубовете понякога раждат
Коментари Харесай

Как полентата влезе във футболния фолклор за Аталанта и Ливърпул?

Пристрастията на почитателите и любовта им към клубовете от време на време раждат същински шедьоври. Миналия четвъртък последователи на Аталанта взеха решение да подразнят противника от Ливърпул тъкмо пред „ Анфийлд “. Италианец се е разхождал пред стадиона с афиш с фразата „ Никога няма да ядете полента сами “, преработвайки безконечното мото на „ мърсисайдци “ - You’ll never walk alone („ Никога няма да вървиш самичък “).

Плакатът стана извънредно известен в обществената мрежа X (Twitter) и в последна сметка се трансформира в наклонност, като се чака да се появи и довечера в борбата сред двата отбора за Лига Европа.

[AHORA] " You'll never eat polenta alone ": el Atalanta italiano se prepara para recibir al Liverpool por la Europa League.
— ElCanciller.com (@elcancillercom)
Но за какво тъкмо това ядене?

То има смисъла на културна полезност в Бергамо. В Северна Италия боготворят полентата. Това е елементарна и универсална храна въз основата на царевично брашно или други зърнени храни, с мека конструкция, сродно с качамака. Сервира се като гарнитура към всичко: месо, салами, риба, гъби, морски блага, зеленчуци. Понякога даже може да се трансформира в къс или да се намаже дружно с течен шоколад, да се изпече като крекер за бира.

„ Това е част от нашето ДНК. Неделният обяд с полента е нашата вяра “, споделя притежател на ресторант в Бергамо Марко Пирано.

Дали довечера полентата ще успее да си проправи път към трибуните в Бергамо? Ще научим след края на дуела, започващ в 22:00 часа.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР