Пристигнаха първите ваксини срещу коронавирус в България, предаде БГНЕС. Около

...
Пристигнаха първите ваксини срещу коронавирус в България, предаде БГНЕС. Около
Коментари Харесай

Ваксините дойдоха, Ангелов си слага пръв

Пристигнаха първите ваксини против ковид в България, съобщи БГНЕС.
Около 7.40 ч. сутринта на 26 декември пред Центъра по заразни и паразитни заболявания в София дойде камион с имунизациите, ескортиран от няколко полицейски автомобила.
Да, аз ще бъда. Ваксините са поставени във фризера към този момент, след по-малко от час първите ваксини потеглят към Пловдив и Бургас, заяви здравният министър Костадин Ангелов. Ваксините, които дойдоха тази заран са 9750 дози. През януари чакаме още колета до постигане на 62 500 дози. Враца и Велико Търново получават имунизациите си от тук на 28 декември, заяви още Ангелов.
Пристигнаха и осведомителни материали, ориентирани към лекарите и пациентите за извличане на задоволително информация. Утре ще стартира имунизирането в три града синхронно – София, Пловдив и Бургас. се усилва. Постоянно има лекари, които желаят да се включат във имунизацията от първата доставка. Амбицията ни е да реализираме 70% имунизирани българи. След като реализираме това число, ще хвърлим маските, ще стартираме да се виждаме, да виждаме своите близки, да вървим на спектакъл и кино, добави още Ангелов.
Кампанията за слагане на имунизациите стартира на следващия ден, напомня БНР.
В България ще бъдат имунизирани първо медицинските служащи, които работят в директен допир против COVID-19.
Създаден е народен имунизационен проект за реда, по който да се извърши имунизирането – лекари, медицински сестри, стоматолози, фармацевти от първа линия са първите, които ще получат доза.
След тях чиновници в администрацията – основни за действието на страната, след това следват възрастните хора.
против COVID-19 се споделя „ Комирнати “ (Comirnaty).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР