Пристигнах в Украйна след посещение в Москва. Ще продължим работата

...
Пристигнах в Украйна след посещение в Москва. Ще продължим работата
Коментари Харесай

След визитата в Москва: Генералният секретар на ООН пристигна на знаково посещение в Киев

" Пристигнах в Украйна след посещаване в Москва. Ще продължим работата си за разширение на филантропичната помощ и обезпечаване на евакуацията на цивилни жители от зоните на спор. Колкото по-скоро завърши тази война, толкоз по-добре - в името на Украйна, Русия и света ", написа той в формалния си акаунт в Twitter.

По-рано стана ясно, че службата на Организация на обединените нации по филантропичните въпроси е образувала екип за евакуация на цивилни жители от завода " Азовстал ", а представители на международната организация са се свързали с Москва и Киев, с цел да приготвят интервенцията, както заяви на брифинг Фархан Хак, заместник-говорител на генералния секретар на международната организация.

" Нашата работа по филантропични въпроси приготвя екип от Организация на обединените нации, който да координира евакуацията на цивилни от завода " Азовстал " в Мариупол ", сподели той.

Хак съобщи, че изискванията за започване на евакуацията от " Азовстал ", за която Организация на обединените нации по-рано рапортува, по принцип към момента не са обезпечени, а контактите с съветските и украинските управляващи не престават.

" Работим с съветските и украинските управляващи и вършим всичко допустимо, с цел да напреднем допустимо най-скоро. Имаше известна военна интензивност. Трябва да сме сигурни, че тя е спряна и обстановката е такава, че да можем да изведем хората на безвредно място. Все още няма такива условия ", сподели той.

Подготовката за евакуация на цивилни жители от " Азовстал " може да отнеме няколко дни, оповестиха от офиса на генералния секретар на Организация на обединените нации.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР