„Пристигнах в Букурещ, където ще проведем четиристранна среща с балканските

...
„Пристигнах в Букурещ, където ще проведем четиристранна среща с балканските
Коментари Харесай

Борисов показа интересни СНИМКИ и сподели…

„ Пристигнах в Букурещ, където ще проведем четиристранна среща с балканските водачи Виорика Дънчила, Алексис Ципрас и Александар Вучич “. Това написа преди минути министър председателят Бойко Борисов, който по-рано през днешния ден бе в Словения.

Съветът за съдействие на високо ниво сред Сърбия, България, Гърция и Румъния ще се организира в двореца „ Виктория “, а хазаин на срещата ще е румънският министър-председател Михай Тудосе. В нея ще вземат присъединяване още гръцкият министър председател Алексис Ципрас и сръбският президент Александър Вучич. След 18.00 часа се чака да стартира конференцията на четиримата водачи, която ще бъде последвана от обща фотография.

Срещата в Букурещ бе предшествана от сходна в Белград на 9 декември 2017 година Там бе разисквано развиването на икономическото съдействие, укрепването на районната непоклатимост и поддръжката на европейската интеграция на страните от района.

Подобни бяха тематиките и на срещата, домакинствана от България на 3 октомври предходната година във Варна.

Там стана ясно, че България, Гърция и Румъния ще работят дружно за присъединението на Сърбия към Европейски Съюз и за политически, и стопански стабилитет на Балканите. Във Варна четирите страни стигнаха до извода, че имат потребност от енергийна самостоятелност.





ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР