Пристигайки в Атина в четвъртък сутринта, турският президент трябваше да

...
Пристигайки в Атина в четвъртък сутринта, турският президент трябваше да
Коментари Харесай

Турският президент Ердоган посещава Гърция в опит да поправи обтегнатите отношения

Пристигайки в Атина в четвъртък сутринта, турският президент трябваше да организира диалози с гръцкия министър председател Кириакос Мицотакис и президента Катерина Сакеларопулу, до момента в който двете народи поддържат общ кабинет диалози и сключване на съглашения за съдействие.

Значението на усъвършенстваните връзки се простира оттатък двустранните връзки и може да помогне на Турция да поправи нестабилните връзки с Европейския съюз и други западни съдружници. Едно извънредно значимо съглашение в Атина се концентрира върху миграцията, установявайки информационни канали сред бреговата защита на двете страни. Очаква се Гърция да предлага ваканционни визи за турци, посещаващи гръцки острови, и поддържа настояването на Анкара за облекчение на рестриктивните мерки за пътешестване на турски жители в Европейския съюз.

Дългогодишните разногласия сред Гърция и Турция доведоха двете страни до на ръба на война три пъти през последните 50 години. Съсредоточавайки се върху морските граници и правата за изследване на ре...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР