Пристигайки на летище София след 31 март, ще имаме две

...
Пристигайки на летище София след 31 март, ще имаме две
Коментари Харесай

Как ще пътуваме със самолет от 31 март и колко време ще ни спести Шенген

Пристигайки на летище София след 31 март, ще имаме две варианти, които стартират по еднакъв метод. Минаваме през инспекция на билета и на багажа по надлежния ред, след което идва същинската смяна. Ако пътуваме за страна в Шенген, единственото, което ще се изисква от нас, е да се придвижим от инспекцията на багажа към гейта, без паспортен надзор. Ако пък идваме от страна членка на Шенген, слизаме от самолета, вземаме си багажа и потегляме накъдето пожелаем. За пътуващите отвън Шенген смяна в пътуването няма да има.

" Най-голямата оригиналност е разделянето на пасажерите . Според условията хората, пътуващи за или идващи от страна членка на Шенген, би трябвало да са отделени от тези, които идват или отпътуват за страна, която е отвън безвизовата зона ", съобщи Хесус Кабайеро, изпълнителен шеф на летище София, пред.

Всички пътувания сред страни в Шенгенското пространство ще бъдат лишени от паспортен надзор. " Да приемем, че слизате от самолета посредством въздушен ръкав. Влизате в летището и непосредствено си вземате багажа, нищо повече ", добави Кабайеро.

Влизането във въздушен Шенген пести време на летището. " 70% от нашите пасажери пътуват сред страни, които са членки на Шенген. Влизането в безвизовата зона ще ни спести 20-30 минути очакване ", разясни изпълнителнителният шеф на летище София.

По думите на управлението на летище София след 31 март един аероплан с 250 пасажери на борда ще може да премине през паспортния надзор за 20 минути. А за тези, идващи от страна в Шенген, очакване въобще няма да има.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР