Пристигащите във Великобритания ще трябва задължително да представят негативен тест

...
Пристигащите във Великобритания ще трябва задължително да представят негативен тест
Коментари Харесай

Лондон иска отрицателен тест преди напускане на страната

Пристигащите във Англия ще би трябвало наложително да показват отрицателен тест за ковид преди заминаването си, с цел да се попречи на разпространяването на новия вид Омикрон, заяви английското държавно управление, представено от Франс прес.

Мярката, която провокира недоволството на туристическия бранш, влиза в действие от 4 часа във вторник. Тя ще се ползва за всички навършили 12 години, като ще важат както антигенни, по този начин и писиар проби, направени до 48 часа преди заминаването.

Пристигащите във Англия към този момент са задължени да си създадат писиар тест до два дни след идването, както и да се самоизолират до приемане на резултатите.

Новата мярка беше посрещната доста зле от туристическия бранш, който таман започваше да се възвръща след шока от пандемията.

" Знам, че това е тежест за туристическата промишленост, само че постигнахме голям прогрес " в страната, с близо 81 на 100 имунизирани измежду навършилите 12 години, акцентира вицепремиерът Доминик Рааб. " Трябва да вземем ориентирани ограничения, с цел да попречим на този нов вид " да сътвори още по-голям проблем, добави той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР