Пристигащите в България от южноафрикански страни ще бъдат в задължителна ...

Пристигащите в България от южноафрикански страни ще бъдат в задължителна

Пристигащите в България от южноафрикански страни ще бъдат в задължителна карантина

Пристигащите в България от южноафрикански страни ще бъдат в наложителна карантина, която няма да може да бъде анулирана, даже и човек да показа негативен резултат от PCR тест за ковид. Това се разбра от изявление на министъра на опазването на здравето Стойчо Кацаров на брифинг в подтекста на.

Заповедта за това следва да бъде оповестена, само че в случай че се съблюдават досегашните правила, карантината при идване от непознати страни (когато човек няма документ за COVID-19) е 10 дни, като в края ѝ не се прави проучване.

От обясненията на Кацаров по-скоро се разбра, че процедурата при идващите от южноафрикански страни ще бъде по-различна: " Тестът, който ще се направи в края на карантината, ще бъде секвениран, в случай че е позитивен, с цел да се види дали е притежател на новия вид ", сподели Кацаров. Целогеномното секвениране и съставлява " разчитане " на всички генетични указания в дадена проба със SARS-CoV-2 (вирусът, извършител на болестта COVID-19). (Как се откриват разновидностите четете )

Правилата се чака да важат за българи, членове на техни фамилии, със статут на престояване в страната, медици, участници в доставки на медикаменти, публични длъжностни лица и членовете на техните делегации, сезонни служащи, студенти. Извън тези значително изключения влизането на чужденци от страни в Африка е неразрешено.

Всичко, което би трябвало да знаете за:

Източник: dnevnik.bg