Пристанището в бургаския квартал Крайморие“ е било оборудвано с четири

...
Пристанището в бургаския квартал Крайморие“ е било оборудвано с четири
Коментари Харесай

Иновации в Бургас: Зарядни станции за електрически лодки и соларни панели

Пристанището в бургаския квартал „ Крайморие “ е било оборудвано с четири зарядни станции за електрически лодки и слънчеви панели за топла вода . Новите придобивки го трансформират в едно от най-модерните уреди за дребни плавателни съдове в района. Това оповестиха от пресцентъра на Общината.

След построяването на лодкостоянката в „ Крайморие “ е било обезпечено и водолазно съоръжение , предопределено за поддържане на подводните уреди и разчистване на морското дъно от боклуци. Набавен е бил и спомагателен понтон , посредством който се усилва потенциалът на пристана за банкет на плавателни съдове.

Проектът е финансиран със средства от Европейския фонд за морско дело и риболовство, и републиканския бюджет. Чрез внедряването на новаторски технологии бургаските управници извършват своята политика за понижаване на въглеродните излъчвания в атмосферата, като част от ограниченията за запазване на околната среда.

Реализирани са били още няколко значими плана за рационализация в „ Сарафово “ и при „ Ченгене скеле “.

За пристанището в „ Сарафово “ са били обезпечени 12 броя понтонни кейове с дължина 12 и широчина 2,5 метра. Чрез тях потенциала му се е нараснал с още 100 места за плавателни съдове. Закупени и инсталирани са били още 50 броя фингери и един пешеходен пасарел. 

Лодкостоянката в „ Ченгене скеле “ е била оборудвана с два нови понтона по 12 метра и осем броя фингери. За потребностите и обслужването на активността на кея е била закупена 9-метрова лодка, телескопичен преден товарач с прикачен инвентар, пароструйка, водоструйка, профилирано машинно съоръжение за поправки, бензинов портативен генератор за спешно електроподаване и 10 радиостанции.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР