Пристанище Варна-Запад ще получи инвестиция от 400 милиона лева за

...
Пристанище Варна-Запад ще получи инвестиция от 400 милиона лева за
Коментари Харесай

С 400 млн. лева България повишава плавателността на пристанище Варна-запад

Пристанище Варна-Запад ще получи инвестиция от 400 милиона лв. за драгиране на навигационни канали, разяснява министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков на конференция " Управление на корабния трафик в България ", написа PortSEurope.

Той изясни, че интегрираната транспортна тактика на държавното управление за интервала до 2030 година е политика, която визира освен развиването на Черноморския район, само че и връзките сред Европа и Азия . Нарича се интегрирана транспортна тактика, тъй като обгръща всички браншове на превоза - суша, въздух, море и река .
 България и Китай подписаха декларация за стратегическо партньорство
България и Китай подписаха декларация за стратегическо партньорство

Авиокомпаниите търсят облага, само че да създадем рамка за съдействие, съобщи Си Дзинпин

Инвестицията е ориентирана към развиване на пристанище Варна-запад и повишение на неговата плавателност . Дълбочината на прегазване на корабите ще бъде увеличена с още 2 метра , с цел да доближи 13,5 метра. Изпълнението стартира тази година, с цел да завърши през 2021 година.

Министърът разясни, че страната е притежател на терминалите Варна-Запад и Варна-Изток, в границите на едно сдружение, Варна Порт ЕАД, а развиването на пристанищната инфраструктура е ангажимент за развиването на комерсиалната активност на транспорт на товари по море и река.

Правителствената политика е да дава летищна и пристанищна инфраструктура разполагаем на частните сътрудници под формата на концесионни контракти .
 Ръководството на пристанище Варна учудено от упреците на протестиращи служащи
Ръководството на пристанище Варна учудено от упреците на протестиращи служащи

Приети били 15 нови разценки на труда на разнообразни служащи

Пристанищата Варна, Бургас и Русе ще бъдат проучени и най-вероятно ще бъдат подложени на степен на насочена към концесионна употреба .

Желязков преглежда комерсиалния капацитет на страната като директна страна сред Азия и Европа , употребявайки уреди, които свързват Черно и Каспийско море с Персийския залив . Той включва дигитализацията като част от пристанищната инфраструктура.

Правителството търси задгранични вложения и китайският интерес е евентуален , като се имат поради сериозните вложения в пристанищна инфраструктура на доста страни от Северното средиземноморие .

Варна има капацитет за китайски вложения , само че пристанището би трябвало да работи с локални конкурентни пристанища като Солун и Констанца, с цел да създаде районни транспортни коридори. Например железопътните връзки се развиват по оста на пристанището Солун-Варна-Русе.
 Помпео вижда в Гърция стожер на Средиземноморието, Балканите и православието
Помпео вижда в Гърция стожер на Средиземноморието, Балканите и православието

" Вие стартирате да виждате света, тъкмо както го виждаме ние ", хвали той Атина

Новата икономическа комерсиална политика на Китай " Един пояс, веднъж " наподобява евентуален източник на вложения. Тук не би трябвало да се подценява ползата на Съединени американски щати към пристанище Александруполис в Северозападна Гърция.

Вашингтон и Атина преди малко подписаха обновена версия на актуалното Споразумение за взаимно съдействие в региона на защитата , което може да докара до американско военно наличие в пристанищет о и се пробва да изключи китайските вложения в гръцкото пристанище .

Това може да повлияе на настоящата капиталова политика на Китай в районните пристанища в Беломорието и Черно море .
 В Съединени американски щати въвличат България в проект за сдържането на Русия в Черно море
В Съединени американски щати въвличат България в проект за сдържането на Русия в Черно море

Планират да се разположат Противовъздушна отбрана системи и брегови ракетни комплекси у нас
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР