„Пристанище Варна“ ЕАД ще продължи да изпълнява водената до момента

...
„Пристанище Варна“ ЕАД ще продължи да изпълнява водената до момента
Коментари Харесай

„Пристанище Варна“ ЕАД ще продължи да изпълнява поетия ангажимент към Украйна за обработка на зърно

„ Пристанище Варна “ ЕАД ще продължи да извършва водената досега политика от Министерството на превоза и известията във връзка с поетия ангажимент към Украйна за обработка на зърнени товари, посочи заместник-министърът на превоза и известията Владимир Върбанов.

„ Ще изискам от новоназначения изпълнителен шеф на Пристанището Ивайло Гавраилов да приложи гъвкава и дейна комерсиалната политика, с цел да оправдае нашите упования “, добави Върбанов.

В случай на нужда ще бъдат подхванати дейности за договаряния и с оператори на частни терминали в региона на Пристанище Варна. Складовите площи на територията на всички терминали (държавни и частни) са с потенциал 150 хиляди т. за предпазване на зърнени култури. Разглежда се и опцията за приставането на огромен кораб на някой от кейовете на пристанището за увеличение на потенциала на складовите площи.

Предвиждаме да създадем действия пред Европейска комисия за отпущането на незабавна финансова помощ за създаване на спомагателни силози за зърно на терминал „ Варна-Запад “.

Това е опция за напредък на българската стопанска система, в помощ на Украйна и в осъществяване на уговорките към Европейския съюз, съобщи Владимир Върбанов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР