Пристанище Варна ЕАД категорично отхвърля твърденията, че не може да

...
Пристанище Варна ЕАД категорично отхвърля твърденията, че не може да
Коментари Харесай

Пристанище Варна ЕАД има готовност за обработка на зърнени товари от Украйна

" Пристанище Варна " ЕАД изрично отхвърля изказванията, че не може да поеме обработката на спомагателни от декларираните все още товари.

Това оповестяват в позиция до медиите от пресслужбата на държавния пристанищен оператор по отношение на изнесените в общественото пространство голям брой погрешни изказвания, свързани с активността му.

" На първо място бихме желали изрично да заявим, че сходни политически внушения не способстват по никакъв метод за развиването на предприятиeто, доколкото не подчертават върху действително съществуващите проблеми, а показват само непознаване на спецификата на активността на пристанищния оператор ", декларират от пристанището.

От там настояват, че то има задоволителен потенциал и благоприятни условия за това, заради което не е спирало да организира дейна комерсиална политика, обвързвана с привличане на разнообразни групи товари.

Ето и цялата позиция на " Пристанище Варна " ЕАД:

Във връзка с изнесените в общественото пространство голям брой погрешни изказвания, свързани с активността на „ Пристанище Варна “ ЕАД, преди всичко бихме желали изрично да заявим, че сходни политически внушения не способстват по никакъв метод за развиването на предприятиято, доколкото не подчертават върху действително съществуващите проблеми, а показват само непознаване на спецификата на активността на пристанищния оператор.

" Пристанище Варна " ЕАД изрично отхвърля изказванията, че държавният пристанищен оператор не може да поеме обработката на спомагателни от декларираните все още товари. Пристанището има задоволителен потенциал и благоприятни условия за това, заради което не е спирало да организира дейна комерсиална политика, обвързвана с привличане на разнообразни групи товари. Провеждат се работни срещи с товародатели от разнообразни компании, в това число такива, основани в Украйна. Дружеството има подготвеност и за обработка на товари от Украйна, в случай че бъде открито решение на логистичните проблеми и те бъдат превозени до терминали " Варна - Изток " и " Варна - Запад ".

От началото на календарната година досега, през терминалите на " Пристанище Варна " ЕАД са минали над 3 млн. тона товари. Обемът на обработените товари е повишен с над 830 хиляди тона в съпоставяне със същия интервал на миналата година.

Делът на обработените товари от сдружението е към 26-29% от всички товари, минали през българските пристанища. То е най-големият оператор на сухи товари и е водач при контейнерите. Обичайно се работи с към 50 корабни агентийски компании, 15 линейни сътрудници, 40 спедиторски компании и с към 80 товародатели годишно.

" Пристанище Варна " ЕАД не е възложител на рехабилитация на релсови пътища или друга прилежаща или довеждаща железопътна инфраструктура.

В капиталовата стратегия на " Пристанище Варна " ЕАД не е залегнало построяването на музеи, конгресни центрове или други обекти с сходно предопределение в обособения регион за публичен достъп край Морска гара - Варна.

" Пристанище Варна " e еднолично акционерно сдружение. Правата на страната като едноличен притежател на капитала се упражняват от Министъра на превоза и известията. Дружеството не взема решения по отношение на възлагането и провеждането на процедури за даване на концесия.

Смятаме, че извършената през вчерашния ден политическа конференция не инцидентно се случва точно в този момент. С Протокол № РД-08-137/30.03.2022 година на министъра на превоза и известията е утвърдена публикация за осъществяване на конкурс за избор на трима членове на Съвета на шефовете на „ Пристанище Варна “ ЕАД - представители на страната и все още състезанието е в ход. Съветът на шефовете на сдружението осъжда остро всички обществени опити за опорочаване на процедурата или оказване на влияние над назначената комисия по желание.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР