Присила Пресли е подала съдебен иск, който оспорва контрола на

...
Присила Пресли е подала съдебен иск, който оспорва контрола на
Коментари Харесай

Присила Пресли оспорва завещанието на покойната й дъщеря Лиса Мари

Присила Пресли е подала правосъден иск, който оспорва контрола на имуществото на починалата й щерка Лиса Мари Пресли, съобщи Асошиейтед прес, представена от бТА.

Искът, подаден предходната седмица във Върховния съд на Лос Анджелис, оспорва валидността на корекция от 2016 година за живия концерн на Лиса Мари Пресли, с която Присила Пресли и някогашен бизнес управител се отстраняват като попечители. Те се заменят от двете най-големи деца на Лиса Мари Пресли, Райли Киоу и Бенджамин Киоу, ако тя почине или стане недееспособна.

Единствената щерка на Елвис Пресли умря в калифорнийска болница на 54-годишна възраст на 12 януари, откакто парамедици се отзоваваха на позвъняване на телефон 911, в което се оповестява за жена със сърдечен арест. Следователят на окръг Лос Анджелис, който организира следствие, към момента не е показал повода за гибелта й. Лиса Мари Пресли беше заровена в фамилния си дом, Грейсленд, на 22 януари.

В правосъдния иск на Присила Пресли е посочено, че има няколко казуса, които слагат под подозрение достоверността на поправката за живия концерн.

Бившата брачна половинка на Елвис Пресли твърди, че не е била известена за поправката, както се изисква, както и че името й е изписано неправилно в документ, за който се допуска, че е подписан от щерка й, нехарактерен автограф за Лиса Мари Пресли. Тя посочна също неналичието на очевидец или нотариална легализация.

Присила Пресли желае арбитър да разгласи поправката за невалидна.

Според документите бизнес мениджърът Бари Сийгъл има намерение да подаде оставка, което съгласно предходните условия на тръста ще направи съпопечители 77-годишната Присила Пресли и 33-годишната Райли Киоу.

Искът на Присила Пресли е измежду първите от голям брой предстоящи правни маневри към имуществото на Лиса Мари Пресли, единствената наследница на Елвис Пресли.

Остава неразбираемо каква е цената на имуществото. В правосъден иск, заведен от Лиса Мари Пресли през 2018 година, съгласно който Сийгъл е управлявал погрешно тръста, се показва, че той е на стойност над 100 милиона $, само че по-голямата част от тях са изчерпани.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР