Прищина. Американският анализатор за Балканите Даниел Сървър заяви в интервю

...
Прищина. Американският анализатор за Балканите Даниел Сървър заяви в интервю
Коментари Харесай

Американски експерт: Хората в косово искат промяна и гласуваха за това

Прищина. Американският анализатор за Балканите Даниел Сървър съобщи в изявление за The Voice of America, че резултатите от изборите в Косово не са непредвидени и хората в Косово желаят смяна и са дали своят вот за това, цитира думите му косовският ефирен канал RTK Live .
Според специалиста в този момент се чака да стартират договаряния за образуване на новото държавно управление. " Надявам се, че ще се сътвори необятна коалиция, която ще разполага със доста болшинство в Народното събрание, тъй като такова е належащо за диалозите с Белград. "
Сървър сподели, че държавното управление сред „ Самоопределение “и Демократичната лига на Косово (ЛДК) ще има стратегия, която се концентрира върху битката против корупцията, стопанската система и териториалната целокупност и суверенитета на Косово. „ Мисля, че никоя от двете партии не харесва концепцията за замяна на територии и би желала да я избегне. “
„ Очаквам Косово да премине към идващия стадий на договаряния с консолидирана позиция в интерес на териториалната целокупност и суверенитет на страната. И мисля, че ще упорства на това, което може би значи, че няма да има бързо решение на казуса със статута “, съобщи Сървър във връзка с разговора сред Косово и Сърбия.
Американският специалист призна, че митата върху сръбския импорт са съществена спънка за възобновяване на разговора, само че не е убеден дали новото държавно управление на Косово ще реши да ги отстрани. „ Вярвам, че това зависи от това какво ще получат в подмяна. Ако получат в подмяна явен мандат за разговор за нормализиране на връзките сред Косово и Сърбия в границите на съществуващите граници, мисля, че би било неточност, в случай че не ги анулират. "

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР