Присъствието на посланика на Русия Елеонора Митрофанова сред официалните гости

...
Присъствието на посланика на Русия Елеонора Митрофанова сред официалните гости
Коментари Харесай

Присъствието на Митрофанова на паметника на Съединението се превърна в скандал

Присъствието на посланика на Русия Елеонора Митрофанова измежду формалните посетители на тържествената заря-проверка в центъра на Пловдив точно на Деня на Съединението - 6 септември, провокира бурна реакция в обществените мрежи. Митрофанова изслуша речите на президента Румен Радев и кмета на града Здравко Димитров един до друг с тях, митрополит Николай, президента (1997-2002) Петър Стоянов и други на площада пред паметника на Съединението.
Прочетете още
Кадрите от националните малките екрани демонстрират по какъв начин тя стои на първа линия измежду почетните посетители, до момента в който Румен Радев приема почетния строй. Когато той се качва по стълбите към паметника, чиновник на НСО се реалокира тъкмо сред Митрофанова и него, тъй че посланикът на Русия остава зад гърбовете на политиците по време на речите им.

По-късно тя още веднъж се нарежда непосредствено зад Радев, до момента в който всички коленичат в памет на починалите за свободата на България.

Проверка на TrafficNews откри, че предложения за тържествената са изпратени от Община Пловдив до целия дипломатически корпус. Посланикът на Съединени американски щати Херо Мустафа пвчера също бе в Пловдив. Тя дойде денем и отдаде респект на двама велики обединители на България: Захари Стоянов и майор Райчо Николов. В Пловдив бяха също посланиците на Виетнам, Казахстан и Сърбия. 

Николай Стоянов, публицист

Някой ще ми изясни ли на кой олигофрен може да му мине мисълта да предложения Митрофанова на празника на Съединението в Пловдив?

Този безродник приветствам с думите на Захарий Стоянов за Русия в предговора към брошурата на Георги Раковски, 1886 г:

"...всеки почтен човек, който може да мисли и да разсъждава що годе, ще се съгласи с нас, че най-големий ни противник през днешния ден е формалната Русия. Няма беля, няма низост, дори и измама, които да не е пуснала в ход тая страна отпред с нейний Гирс и Катков от 6-ий септемврий насам, т.е. от тоя популярен ден, когато ние почнахме своето същинско политическо и независимо битие ". 

Илиян Василев, посланик

Това, че Митрофанова не коленичи дружно с другите публични лица и по този начин удостоверява отрицателното отношение на Русия към Съединението и към всеки акт на самостоятелна политика не е изненада. Идиотското в тази ситуация е, че въобще е канена на това събитие? Това не може да стане без глоба на президента - той още ли продължава да целува ръка на съветския партиарх?.

А къде е британския дипломат, страната, която ни е подкрепила? Изобщо какви са тези управници, тотално комплицирани в полезности и дейности и явно искащи да пренапишат историята?

Къде е споменаването на Захари Стоянов - основното настоящо лице на Съединението?

Разлом има и то бездънен и ценностен разлом. Докато не го преодолеем не сме нация, а общ брой от русофили, жители на съветския цар и българи.

Като прибавим и изцепките на пловдският митрополит /с ролекса и скъпите коли/ и си спомним, че за една численост да стане Патриарх, и още като го сравним с великите ни църковни водачи, като митрополит Методи Кусев към този момент имаме цялата картина на деградацията на политическата ни класа и черква.

Тези хора нямаше да бъдат на фотографията и да претендират че съставляват България, в случай че не бяха определени на избори.

Съединението ще получи своят избор на 2 октомври.

Владимир Славенски, политик

 Скъпи другари, нощес празника на Съединението бе засенчен от наличието на съветския дипломат. Посланика на страната оповестила се против Съединението, провела война против България след акта на Съединението, а в ден сегашен почнала война против самостоятелна страна и против цялата европейска цивилизация, няма място на празника. Това е грозно, раболепно, издава неналичието на самочувствие и поклонение пред тираните. Не за това се бореха съединистите през 1885г. Ако поканата е от президентството - позор, в случай че е от Община Пловдив - двоен позор. Ще схвана и ще осведомявам тук, от къде е била поканена Митрофанова, която не веднъж в последните 6 месеца обиди България и българския народ.

Снощи, в символ на противоречие с нейното наличие, аз и сътрудниците от Демократична България напуснахме формалната част на зарята-проверка за празника.

Михаил Найденов

Тази фотография демонстрира какво е насмешка с българската История и с държавността.

Руският дипломат Елеонора Митрофанова се натрапва с наличието си на най-истинския български народен празник - Съединението.

Снимката е от Пловдив, 6 септември 2022 година

Въпросът е освен за какво тя е на празника, само че и кой си е разрешил да унижи България, като я е поканил?

И за какво тя е позволена да застане тъкмо зад президента?

Това е тежък гаф. Не единствено на протокола, само че най-много на този, който я е поканил.

Подобна демонстрация би трябвало да бъде немислима през днешния ден най-малкото заради следните аргументи:
Руската федерация води война на експанзия против Украйна, като нейните въоръжени сили правят военни закононарушения.Москва жестоко погазва интернационалното право и наличието на публични нейни представители на националните ни празници изпраща доста неприятен сигнал освен към Украйна, само че и към нашите съдружници от НАТО, останалите страни от Европейски Съюз и към целия цивилизован свят.Руската федерация публично ни преглежда като неприятелска страна. " Газпром ", в нарушаване на контракта, едностранно приключи доставките на газ за България и се пробва да ни изнудва да плащаме в рубли.Москва води систематична хибридна война срещу България, в това число с енергиен шантаж, дезинформация, опити за интервенция в политическия развой, хакерски атаки, опити за убийства на български жители, шпионаж и друга подривна активност.Поведението на Елеонора Митрофанова е скандално и неприемливо за посланик още от началото на нейния мандат. Тя от дълго време е за изпъждане от България, а не за канене на националните ни празници.Русия не поддържа Съединението на 6 септември 1885 година, като нейната имперска дипломация постави старания това свято за България дело да се провали. Съединението съумя, макар неприятелските дейности на съветската страна.
Обърнете внимание и на сбития фиктивен едноредов привет по случай празника на Facebook страницата на дипломатическата задача.

Асен Генов, публицист

Руският император Александър Трети за Съединението: “Не утвърждавам дейностите на българите. Те нас не ни послушаха, действаха тихомълком, препоръки не искаха… ”

Българският президент Румен а Радев в деня на Съединението, 137 години по-късно, дружно с дипломат Митрофанова.

Николай Маринов

Съединението - Русия праща Сърбия да нападна България, до момента в който Англия увещава Султана да не атакува България - и в този момент, имаме Митрофанова на церемонията???

Николай Капитанов

Цялата власт на страната в краката на Митрофанова…

Когато наричаш един народ #подхвостники, НЕ подгъваш коляно, с цел да почетеш неговите герои.

А за какво другарката Митрофанова е тук, като представител на Русия - страна гневен съперник на Съединението, да каже #Резидентът Румен Радев. И за какво изобщо е в България към момента???

Също по този начин е забавно за какво отсъства английския дипломат като представител на страна подкрепила Съвдинението и даже възпряла Османската империя от директна интервенция?

Въобще… в случай че ви мирише на служебно държавно управление на работа при съветския посоль… може и да не сте надалеч от истината. Клякането пред Газпром е безусловно явен индикатор.

 

 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР