Присъствие са потвърдили гръдни хирурзи от София, Пловдив и Стара

...
Присъствие са потвърдили гръдни хирурзи от София, Пловдив и Стара
Коментари Харесай

Masterclass със световно признатия гръден хирург проф. Диего Ривас ще се проведе в болница „Сърце и Мозък“ Бургас

Присъствие са удостоверили гръдни хирурзи от София, Пловдив и Стара Загора

Световноизвестният гръден хирург проф. доктор Диего Гонзалез Ривас, приет специалист в региона на ендоскопската гръдна хирургия, ще организира Masterclass по еднопортална роботизирана и видео-асистирана гръдна хирургия във високоспециализираната болница " Сърце и Мозък "  Бургас.

На 20 и 21 февруари 2023 година ще се проведат демонстративни интервенции и лекционен курс. Присъствие са удостоверили гръдни хирурзи от София, Пловдив и Стара Загора.

Домакин на събитието ще бъде началникът на клиниката по Гръдна хирургия - доцент Д-р Румен Филипов и екипът му. Това не е първото посещаване на професора в България, само че неговия избор да организира образованието в " Сърце и Мозък " Бургас е самопризнание за професионализма и уменията на хирурзите в болничното заведение на Българския Кардиологичен Институт.
 Проф. доктор Диего Гонзалез Ривас е ученик на университета в Сантяго де Компостела и на Колежа по  медицина на университета в Коруня. Той специализира в региона на общата и гръдната хирургия и трансплантация на бял дроб в университетската болница в Коруня, където извършва  повече от 40 трансплантации на бял дроб годишно.
Основател е на секторите по минимално инвазивна гръдна хирургия (UCTMI) в лечебните заведения Quiron, San Rafael и медицински център Modelo. Основоположник и шеф на подготвителната стратегия за унипортална видео-асистирана гръдна хирургия ( Uniportal VATS ) в Shanghai Pulmonary Hospital (най-големият торакален център в света с осъществени 17 000 белодробни резекции през 2019г.) Сертифициран хирург на борда на Европейската торакална асоциация от 2010 година (FECTS) и член на AATS от 2016 година

През 2007 година доктор Гонзалез Ривас стартира развиването си в региона на видеоасистираната торакална хирургия. След рационализиране на стандартната техника за торакоскопска белодробна хирургия в болничното заведение. Проф. доктор  Диего Гонзалез Ривас е пионер в унипорталните анатомични резекции на бял дроб (първи случай през юни 2010 г.), анатомични белодробни резекции при неинтубирани пациенти (първи случай през април 2014 г.) и Unisurgeon Uniportal VATS (първи случай през 2016 г.). Той също по този начин е специалист в унипорталните, субксифоидни резекции и унипортални реконструктивни интервенции на бял дроб. През 2019 е направил над 800 белодробни анатомични резекции в целия свят.  Той има повече от 100 отчета, описващи новаторската техника и нейните резултати в голям брой медицински списания и учебници по гръдна хирургия.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР