Присъственото обучение за начален етап има своите предимства. Това заяви

...
Присъственото обучение за начален етап има своите предимства. Това заяви
Коментари Харесай

Таня Михайлова: На учениците им е по-хубаво в училище, отколкото вкъщи

Присъственото образование за начален стадий има своите преимущества. Това съобщи заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова по време на публично посещаване в Търговище, където беше посетител на открита процедура " Оценка на езикови и графомоторни умения при първокласниците " в Трето ОУ " П. Р. Славейков ".

Тя уточни, че въпреки и единствено два месеца в класната стая, а по-късно с изключителната интензивност на учителите и на посредниците, има забележими резултати. По нейни думи ограмотяването върви обикновено и учениците са готови.

" На въпроса ми " Къде е по-хубаво - у дома или на учебно заведение? " нямаше нито един, който да се поколебае и да ми даде отговор - в учебно заведение " , посочи зам.-министърът.
 Учениците от 5 до 12 клас се връщат на учебно заведение
Учениците от 5 до 12 клас се връщат на учебно заведение

Завръщането в клас не се отнася за София

Михайлова поздрави педагогическите експерти за ползотворната активност през миналите месеци. По думите ѝ ограниченията в учебните заведения се съблюдават и учениците са наясно, че би трябвало да се пазят.

Заместник-министърът прегледа базата на учебното заведение , където работят 34 педагогичен експерти и се образоват 260 възпитаници, 80% от които са от уязвими групи. Тя посети и физкултурния салон, който се ремонтира главно за общо 130 000 лева Проектът е финансиран напълно от МОН.

Михайлова прегледа още базата на Професионалната гимназия по земеделие в Търговище, както и Регионалната библиотека " Петър Стъпов ", където се срещна с подхванатите от управлението противоепидемични ограничения. Културната институция разполага с машина за цялостна стерилизация на върнатите от читателите книги и със сензорен информативен КИОСК, представящ културно-историческото завещание на района.
 МОН предлага да се редува онлайн образование с присъствено
МОН предлага да се редува онлайн образование с присъствено

Вълчев е безапелационен обаче, че децата не може да учат в онлайн среда повече от 2-3 седмици
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР