Присъственото обучение ще остане до край, до края на учебната

Присъственото обучение ще остане до край, до края на учебната ...

Присъственото обучение ще бъде отменено само ако влезем в тъмночервената зона


Присъственото обучение ще остане до край, до края на учебната година,  освен ако не навлезем в тъмночервената зона.

Това обяви служебният здравен министър Стойчо Кацаров по БНТ.  Той изтъкна, че загубите от неприсъственото обучение са се оказали непропорционално високи.

„Ако спазваме ограничителните мерки, присъственото обучение ще си остане за цялата година за всички деца присъствено“, добави още той.

Министърът добави, че третата доза ваксина цели да подобри имунната защита на хората и да доведе до по-малко болни и по-малко починали. Тя се препоръчва за хора със сериозни заболявания, за възрастни над 65 г. и за медиците. Кацаров добави, че мнението на експертите и на Американската агенция по лекарствата е PfizerBioNTech да бъде третата доза бустерна ваксина.

97% от починалите и при сегашната вълна са хора, които не са ваксинирани. И при ваксинираните има голям брой заразени, но у нас има голям брой починали. Ваксината ни предпазва да не боледуваме тежко и от това да не умрем, подчерта Кацаров.

"В началото на тази Делта вълна имаше непропорционално висок брой заразени млади хора и деца. Сега в разгара на вълната съотношението се промени и отново преобладават възрастните хора като повече заболели“, добави Кацаров.

Източник: manager.bg