Присаждането на сърце от прасе е постижение на науката, това

...
Присаждането на сърце от прасе е постижение на науката, това
Коментари Харесай

Проф. Начев: Очаквам в следващите години да има присаждане и на биологично сърце

Присаждането на сърце от прасе е достижение на науката, това не е опит, от 1980 година се работи по този въпрос, сподели проф. Генчо Начев - шеф на болница " Света Екатерина “. Преди дни американец стана първият човек в света с присадено сърце от прасе. Дългосрочните резултати от трансплантацията към момента не са известни.

В идващите пет години съм сигурен, че ще има присаждане и на биологично сърце от лични стволови кафези, има към този момент основан миокард, уточни професорът.  

Той разяснява и новия проект, който държавното управление показа през вчерашния ден за справяне с пандемията. Основен критерии за въвеждане на ограничаващи ограничения става заетостта на интензивните кревати. 

Новият проект е добър, тъй като цели да сътвори по-добра организация за справяне с Коронавирус епидемията, означи пред bTV проф. Генчо Начев, шеф на болница " Света Екатерина “. 

Според поф. Генчо Начев планът е съгласуван с характерността на новия вариант. " Омикрон “ е доста по-заразен и визира много  по-голям брой пациенти, само че в същото време протича по-леко и доста по-малка част от инфектираните се постанова да влизат в болница, напомни проф. Начев.  

Факторът болни на 100 000 към този момент не е толкоз значим, по-голям е процентът на ангажираните кревати в лечебните заведения и изключително на интензивните. Ще се има поради и броят на личния състав, който е болен и карантиниран, тъй като леглото не лекува – нужен е личен състав, който да извърши това, счита още той.

Ваксините бяха основани за доста малко време и задачата беше да се сътвори щит против вируса. Никой не е споделил, че тези ваксини защищават от заразяване, само че те оказват помощ да се понесе болестта доста леко, сподели проф. Генчо Начев.

От 120 души имунизирани единствено трима са умряли в " Света Екатерина “, а при неимунизираните е доста повече, сподели той. От 30 интензивни кревати в болничното заведение до тази заран били заети 27.

Според проф. Начев прекъсването на плановия банкет в лечебните заведения ще сътвори затруднения за тези заболели, които не се одобряват, тъй като се дава приоритет на Коронавирус пациентите.

Плановият банкет е спрян, само че тези които са с отсрочена неотложност би трябвало да се лекуват, сподели той.

Проф. Начев изясни, че синдромът след COVID-19 доста постоянно удря сърцето в три проекта – получават се ритъмни нарушавания, могат да се образуват микротромбози и да се стигне до инфаркт или непосредствено визира мускулните кафези, посредством, на които се редуцира сърцето.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР