Присъединяването на Украйна към Европейския съюз не може да се

...
Присъединяването на Украйна към Европейския съюз не може да се
Коментари Харесай

Австрия: Украйна влиза в ЕС едва след 5-10 години

Присъединяването на Украйна към Европейския съюз не може да се случи " през идващите 5 до 10 години ", съобщи австрийският министър по Европейски Съюз и конституционните въпроси Каролин Едщадлер, представена от " Евронюз ".

Изявлението ѝ идва, откакто последните мнения по въпроса на външния министър Александър Шаленберг провокираха несъгласия, предлагайки Украйна да търси разнообразни способи за присъединение към Европейски Съюз вместо участие - ход, който съветските осведомителни организации интерпретираха като Австрия сподели " не " на присъединението на Украйна.

Едщадлер разяснява обстановката, акцентирайки, че цялостният развой на присъединение на Украйна ще бъде " дълъг развой за пригаждане, който сигурно не може да бъде реализиран през идващите пет до 10 години ", защото " някои страни от Западните Балкани чакат от десетилетия за идната стъпка ".

Тя бе безапелационна, че не може да има бърза процедура за Украйна.

Това, което външният министър Шаленберг искаше да каже, е, че може да се наложи да бъдете изобретателни в метода, по който въвеждате Украйна в западните полезности, разясни Едстадлер и добави: Това, което Украйна явно чу, беше " не " на участието в Европейски Съюз, което нямахме поради и не е позицията на Австрия.

Австрия е една от дребното европейски страни, които отхвърлиха да доставят оръжие на Украйна, като вместо това избраха да поддържат страната с филантропична помощ.

До момента Виена е доставила 10 000 каски, бронежилетки и 100 000 литра гориво, а също е предоставила 17,5 милиона евро помощ на Червения кръст и други неправителствени организации. Австрийското държавно управление е вложило и 10 милиона евро в програмата на Световната банка за Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР