Присъединяването на Украйна към ЕС не може да бъде постигнато

...
Присъединяването на Украйна към ЕС не може да бъде постигнато
Коментари Харесай

Виена: Украйна може да влезе в ЕС едва след 5-10 години

Присъединяването на Украйна към Европейски Съюз не може да бъде реализирано „ през идващите 5 до 10 години “, сподели австрийският министър по Европейски Съюз и конституционните въпроси Каролин Едщадлер, откакто последните мнения на външния министър Александър Шаленберг по въпроса провокираха несъгласия.

Шаленберг провокира дискусия, откакто предложи Украйна да търси разнообразни способи да се причисли към Европейски Съюз, разнообразни от участието – ход, който съветските осведомителни организации оповестиха, когато Австрия сподели „ не “ на присъединението на Украйна.

Austria tells Ukraine EU fast-track procedure not possible

Едщадлер разяснява обстановката, като сподели, че цялостният развой на присъединение на Украйна ще бъде „ дълъг развой за пригаждане, който сигурно не може да бъде реализиран през идващите пет до 10 години “, защото „ някои страни от Западните Балкани чакат от десетилетия за идната стъпка.” Не може да има бърза процедура за Украйна, добави тя.

„ Това, което външният министър Шаленберг искаше да каже, е че може да се наложи да бъдете изобретателни в метода, по който въвеждате Украйна в западните полезности “, сподели Едстадлер пред АПА. „ Това, което Украйна явно чу, беше „ не “ на участието в Европейски Съюз, което нямахме поради и не е позицията на Австрия “, добави тя.

Австрия е една от дребното европейски страни, които отхвърлиха да доставят оръжие на Украйна, вместо това избраха да поддържат опустошената от войната страна с филантропична помощ.

Досега страната е доставила 10 000 каски, бронежилетки и 100 000 литра гориво и е предоставила 17,5 милиона евро помощ на Червения кръст и други неправителствени организации. Австрийското държавно управление също вложи 10 милиона евро в програмата на Световната банка за Украйна.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР