Присъединяването на Швеция към НАТО като 32-ия член на Алианса

...
Присъединяването на Швеция към НАТО като 32-ия член на Алианса
Коментари Харесай

Гръцкият премиер: Присъединяването на Швеция към НАТО е страхотна новина

Присъединяването на Швеция към НАТО като 32-ия член на Алианса е доста добра вест, акцентира министър-председателят Кириакос Мицотакис в Twitter.

„ Страхотни вести, че Швеция скоро ще се причисли към нас като 32-ия член на нашия Алианс. Това ни прави по-сигурни и по-силни. Очакваме с неспокойствие процесът да завърши! ”, написа още Мицотакис.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се съгласи да ратифицира протокола за приемане на Швеция в НАТО. В подмяна Стокхолм даде обещание да ускори процеса на присъединение на Турция към Европейски Съюз и да способства за модернизирането на митническия съюз и общността на страната.

Съединени американски щати обаче означиха, че въпросите за участието на Швеция в НАТО и участието на Турция в Европейски Съюз не са взаимосвързани. Съединени американски щати поддържат присъединението на Турция към Европейски Съюз, само че страните би трябвало сами да решат този въпрос и той не може да се трансформира в спънка за присъединението на Стокхолм към Алианса. В същото време договарянията за участие на Турция в Европейски Съюз би трябвало да обиден въпроса за промените.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР