Присъединяването на България към Шенген ще позволи в пълна степен

...
Присъединяването на България към Шенген ще позволи в пълна степен
Коментари Харесай

Цвета Караянчева: Присъединяването на България към Шенген ще позволи в пълна степен да отговорим адекватно на заплахите за сигурността по външните граници на ЕС

Присъединяването на България към Шенген ще разреши в цялостна степен да отговорим съответно на заканите за сигурността по външните граници на Европейски Съюз, акцентира ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от... към профила на среща с ръководителя на Долната камара на Народното събрание на Нидерландия Хадиджа Ариб. Председателите на законодателните институции на двете страни разговаряха в границите на Конференцията на ръководителите на парламентите на Европейски Съюз в Талин.

Един от главните цели на България е присъединението й към Шенген, това е и значимо изискване за пълноценния принос на страната ни към общата европейска сигурност, означи ръководителят на Народното събрание. Цвета Караянчева акцентира, че страната ни от дълго време пази външната граница на Европейски Съюз по всички шенгенски стандарти. Затова тя прикани към България повече да не се слагат нови условия, каквито не са сложени пред останалите страни-членки на Шенген, тъй като и Европейската комисия, и Европейският парламент, и Европейският съвет от дълго време са признали, че България е изпълнила всички условия за участие в Шенгенското пространство.

Цвета Караянчева уточни, че България желае да продължи продуктивното взаимоотношение с Нидерландия в региона на вътрешните работи, сигурността, отбраната на границите, и битката с трафика на хора.Подкрепата на Нидерландия е значима за сполучливото реализиране на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, акцентира ръководителят на българския парламент. Цвета Караянчева осведоми ръководителя на Долната камара на Народното събрание на Нидерландия за свършеното от България като страна-председател на Съвета на Европейски Съюз през миналите месеци. Европейската вероятност на страните от Западните Балкани, развиването на инфраструктурата, повишение на сигурността и свързаността в района е приоритет за България, акцентира тя.

Заинтересовани сме от привличане на компании от Нидерландия в планове за създаване и модернизиране на транспортната инфраструктура, означи Цвета Караянчева. По думите й съществува капацитет за развиване на съдействието в региона на туризма, планирането и реализирането на капиталови планове.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР