Присъединяването на България към Шенген с вдигането на контрола по

...
Присъединяването на България към Шенген с вдигането на контрола по
Коментари Харесай

Денков и Габриел за Шенген: Това е трудно извоювана, но заслужена победа за България

„ Присъединяването на България към Шенген с повдигането на контрола по въздушните и морските граници в края на март 2024 година е голяма стъпка напред след 12 години договаряния и шест месеца усилена работа на държавното управление и Народното събрание. Тя се случи, макар всички спънки, предубеждения, песимизъм, големи геополитически и вътрешнополитически ползи. “ Това се споделя в съвместо изказване на премиеа Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел, съобщи БТВ.

Малко преди среднощ пристигна формалното известие от българското държавно управление. В писмо до медиите написа: Страната ни става пълновръстен член на Шенген с унищожаване на контрола по вътрешните въздушни и морски граници.

Това ще стане от март 2024 година. Решението на Съвета на Европейски Съюз беше оповестено след утвърждението на всички страни членки.

В решението си Съветът се ангажира да работи за отпадане на инспекциите и по сухопътните граници в Шенгенското пространство.

" Продължаваме да работим с още по-голяма увереност, че принадлежим към тази общественост. Вярваме, че е въпрос на време политическите процеси в Европа да доведат до отпадане на контрола и по сухопътните граници – в интерес на европейските жители, част от които сме и ние ", се споделя още в изказването на Денков и Габриел. 
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР