Присъединяването на България и Румъния към Шенгенското пространство е не

...
Присъединяването на България и Румъния към Шенгенското пространство е не
Коментари Харесай

Радев обяснява и на Лайен колко е важно да ни приемат в Шенген

Присъединяването на България и Румъния към Шенгенското пространство е освен инвестиция в районната сигурност и непоклатимост. То ще укрепи самия развой на европейска интеграция в Югоизточна Европа. Това съобщи президентът Румен Радев на работна среща с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, оповестяват от прессекретариата на президентството.

Двамата организираха среща в София преди церемонията по въвеждане в експлоатация на газовата междусистемна връзка Гърция-България.

Държавният глава срещна ръководителя на Европейска комисия с предлагането на газопреносните оператори на България, Румъния, Словакия и Унгария да усилят преноса на природен газ от Азербайджан към Европа, употребявайки националните газопреносни системи. Радев посочи, че по този метод без да се чака строителството на нови тръбопроводи, с дребни модификации на мрежите, би могла да бъде ускорена доставката на природен газ за страните от Европейски Съюз по към този момент построена надеждна и сигурна инфраструктура.

Припомняме, идната седмица предстои европейският парламент да организира дебат за приемането на България и Румъния в Шенген. През септември у нас идва екип от експерти от федерацията на Европейска комисия на инспекция. Такава инспекция ще има и в Румъния, а резултати и отчет по тематиката се очакват през декември месец.

От години се утвърждава тезата, че страната ни е изпълнила техническите условия за приемане в Шенгенското пространство. Това обаче не се случва, а в последните месеци бе изтъкната като причина нередностите при контрола на границата с Турция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР