Присъединяването на България и Румъния към Шенгенската зона е възпрепятствано

...
Присъединяването на България и Румъния към Шенгенската зона е възпрепятствано
Коментари Харесай

Холандия и Франция пречат на влизането на България в Шенген, обяви външният министър Захариева

Присъединяването на България и Румъния към Шенгенската зона е възпрепятствано от Холандия и Франция. Това съобщи външният ни министър Екатерина Захариева в изявление пред съветското издание " Известия ", представено от БНР.
 Ще влязат ли България и Румъния в Шенген? Отговорът: през октомври
" От началото на 2011 година Европейската комисия и Европейския парламент са издали доста резолюции и отчети, които приканват страните от Европейския съюз да одобряват България и Румъния в Шенгенското пространство, само че това не създава забележими резултати.

Две страни - Холандия и Франция - към момента показват угриженост по отношение на приемането на България и Румъния в Шенгенското пространство. След експлоадирането на миграционната рецесия мога да схвана техните терзания, само че не мога да намеря същински причини за отхвърли “, сподели тя.

Към 2011 година към този момент бяхме изпълнили всички механически условия. Сега, в изискванията на всеобщ приток на бежанци, доказахме своята дарба да защитим външните граници на Европейския съюз, съобщи българският посланик №1.

София продължава да води договаряния с двете страни, с цел да ги убеди да одобряват България в Шенгенското пространство.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР