Присъединяването на България и Румъния към Шенген е приоритет на

...
Присъединяването на България и Румъния към Шенген е приоритет на
Коментари Харесай

Присъединяването на България и Румъния към Шенген е приоритет на приоритетите

Присъединяването на България и Румъния към Шенген е приоритет на целите, съобщи през днешния ден зам.-генералният шеф на Генерална дирекция " Миграция и вътрешни работи " на Европейската комисия Оливие Ониди, който бе изслушан от комисията на Европейския парламент по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи.

Готови сме да създадем и невъзможното, с цел да се обезпечи приемането на двете страни, в действителност нищо не липсва двете страни да се причислят към Шенген. Надяваме се с поддръжката на испанското председателство на Съвета на Европейски Съюз през октомври да можем най-сетне да ги приветстваме с приемането им, добави той.

За страдание, това е политическо решение, означи Ониди, представен от Българска телеграфна агенция. Няма никакви правни или оперативни аргументи двете страни да не бъдат напълно включени в зоната, както го демонстрират всички съответни отчети и резолюциите на Екологичен потенциал, добави той.

Ониди уточни, че тази седмица се планува Съветът на Европейски Съюз да разиска още веднъж положението на Шенген. В дневния ред за съвещанието се прецизира, че европейските министри на вътрешните работи ще очертаят дилемите за работата на пространството без гранични инспекции за идващите 12 месеца.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР