Присъединяването към Шенген остава приоритет за България. То ще осигури

...
Присъединяването към Шенген остава приоритет за България. То ще осигури
Коментари Харесай

Шенген остава приоритет и за „Донев“ – 2

Присъединяването към Шенген остава приоритет за България. То ще обезпечи по-силно икономическо съдействие, само че също и по-добра отбрана на външните граници и това е в полза на целия Европейски съюз.

Това съобщи министър-председателят Гълъб Донев след срещата си с австрийския канцлер Карл Нехамер в Министерския съвет. Премиерът Донев изрази вяра, че днешното посещаване на австрийския канцлер у нас ще способства за позитивно развиване по тази значима освен за България, само че и за Австрия и Европейски Съюз като цяло тематика.

„ В наш общ интерес е да решаваме проблемите, свързани с нараствания миграционен напън към Европейски Съюз, както и да работим за подсилване на доверието и сигурността в Шенгенското пространство “, съобщи министър-председателят Гълъб Донев. Премиерът приветства съгласуването на взаимния План за деяние сред Австрия и България по отношение на попречване на незаконната миграция, който ще укрепи още повече двустранното съдействие в тази значима област.

Министър-председателят Гълъб Донев уточни още, че България преглежда Австрия като обичаен стопански сътрудник, приема австрийския народ като другарски и непосредствен.

„ Надяваме се да разширяваме и укрепваме нашето съдействие освен в областта на сигурността и на Шенгенското пространство, само че и в икономическата област, в културата, науката, туризма и всички области от съвместен интерес “, съобщи министър председателят.

Донев изрази убеденост, че актуалното посещаване на австрийския канцлер Карл Нехамер ще способства за подсилване и задълбочаване на съдействието сред България и Австрия.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР