Присъединяването към еврозоната е фактор, който ще допринесе страната ни

...
Присъединяването към еврозоната е фактор, който ще допринесе страната ни
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Еврото ще допринесе страната ни да стане по-богата

Присъединяването към еврозоната е фактор, който ще способства страната ни да стане по-богата ", уточни министър председателят Гълъб Донев при започване на конференцията " България по пътя на еврото ".

По думите му самата смяна на валутата не носи спомагателна инфлация за разлика от нелоялните търговски практики.

" В еуфорията си нашите сътрудници от Хърватия като че ли подцениха смисъла и огромния резултат от повишаването на обособени артикули от всекидневна потребност в обособени търговски обекти, само че съумяха бързо да осъществят ограничения, тъй че такива нелоялни практики да бъдат следени и глобени ", посочи служебният министър председател. Той се ангажира, до момента в който е на поста, за еврото у нас да се приказва " разбираемо ".

" Това се дължи на ясния път към задачата за присъединението към еврозоната. През последната година приходите на семействата пострадаха от инфлацията. С оглед на терзанията е значимо да се означи, че влизането в еврозоната не влияе отрицателно на инфлацията, а това се дължи главно на нелоялни търговски практики. Членството в еврозоната ще даде по-прозрачна опция за сравнимост на работните заплати “, разяснява Донев. Той се похвали, че страната е успяла да резервира заетостта и ниската безработица.

Премиерът добави, че с конференцията се открива огромният диалог в обществото, който ще търси доближаването на българските жители с концепцията за присъединение на България към еврозоната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР