Присъединявамe се към мнението на колегите от БЛС и от

...
Присъединявамe се към мнението на колегите от БЛС и от
Коментари Харесай

Проф. Балтов: Искаме оставката на проф. Петко Салчев

Присъединявамe се към мнението на сътрудниците от БЛС и от управителния съвет на Софийската лекарска гилдия и желаеме оставката на Петко Салчев, тъй като той си разрешава, откакто минаха тези 2 талази, откакто ние изкарвахме тези кошмарни месеци в болничното заведение, сега да пуска инспекции. Това съобщи проф. Асен Балтов в " Денят стартира ".

Медици от " Пирогов " и през днешния ден излизат в поддръжка на уволнения шеф на незабавната болница. Те са възмутени и от обвиняванията в злоупотреби от страна на " Пирогов ". Обидени са от изказванията за фиктивни диагнози, за източване на здравната каса, каквито насочи министърът на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров.

Проф. Балтов съобщи, че през днешния ден ще внесат несъгласие по обвиняванията.

" В " Пирогов " е безусловно транспарантно и постоянно всички точки са обсъждани и са изпращани авансово на всички членове на борда, тъй че изрично декларирам, че това не е правилно, що се отнася до условието да има стая, мобилен телефон, автотранспорт, това в никакъв случай не е било до момента ", сподели проф. Балтов.

Той описа, че новият член на борда на шефовете е желал епикризите от всички протоколи за последните 5 година на съвета на шефовете.

" Аз извънредно изумен споделих: Вижте какво, това е невероятно, няма по какъв начин да ви дам копие от всички протоколи на съвета на шефовете за последните 5 година, това е комерсиална загадка ", сподели проф. Балтов.

Според мен този човек е " къртица " на министъра и зам.-министъра, сподели още той.

" След като е направена равносметка на месеца, се оказва, че харчовете по време на пандемията за Ковид епидемията, когато лекувахме с повече от 500 кревати, ние сме похарчили над 8,5 млн. за лекуването на пациентите. Имайки поради, че това е заболяване, което не беше ясно, тези разноски бяха безусловно наложителни, ние не сме се опитвали по никакъв метод да спестяваме, с цел да вършим полумедицина ", сподели Балтов.

По думите му цената за клиничната пътека за пациент с Ковид е 1200 лева, а се оказва, че в действителност 4000 лева коства лекуването при приблизително тежки положения.

Балтов акцентира, че не е имал никакъв контакт с министър Кацаров.

" Министърът на опазването на здравето се оказа, че е един някогашен ръководител на една неправителствена организация, която пристигна в министерството със своите хора, почна да прави инспекции в огромните държавни структуроопределящи лечебни заведения, не малко виновни за всички минали талази и почна една по една лечебните заведения да ликвидира управлението - Лозенец, Александровска, Пирогов ", сподели Балтов.

Вижте още във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР