Присъдите от понеделник на Специализирания наказателен съд срещу ММА-бандата на

...
Присъдите от понеделник на Специализирания наказателен съд срещу ММА-бандата на
Коментари Харесай

Смехотворна защита! Адвoкат защити свирепата ММА наркобанда от Бургас: Това са деца, не Митьо Очите!

Присъдите от понеделник на Специализирания углавен съд против ММА-бандата на Илко и Карчо провокираха гневни мнения. Много хора недоволстват, че наказванията са „ смешни” и че даже подтикват и други младежи да пласират дрога, написа flagman.bg.

БЛИЦ напомня, че прокуратурата осъди седмина от 9-членната тайфа, откакто те се признаха за отговорни. Заради късия правосъден развой на една инстанция съответните участници в проведена незаконна група (ОПГ) за дрога получават премия – ниско наказване. Вместо 3, 5, 10 или даже 15 години затвор – единствено няколко месеца или най-вече година-две.
Някои даже се разминават с условна присъда.

По този мотив би трябвало да се означи и любопитният разговор сред съдията и юриста на едно от седемте каузи по споразуменията в понеделни к. То беше по отношение на подсъдимия Георги Иванов , който избра да лежи още 3 месеца дейно, в сравнение с да получи условно 3 години затвор с 5 години изпитателен период. Иванов към този миг лежеше девети месец с мярка за неотклонение „ задържане под стража”. Те му се приспадат от присъдата.

Според съглашението с прокуратурата Иванов трябваше да получи наказване от 10 месеца. Т.е. да лежи още единствено месец.
Съдията Георги Ушев – началник на спецсъда, изясни, че 10 месеца е малко и предложи 12 месеца затвор.


- Майка му получи инсулт преди два месеца. Нека наказването му да е 11 месеца, аргументира се юристът Петър Чалъмов.
- За четири действия! И това е занижено съгласно мен - една година е прекомерно малко, само че изборът е ваш, отвърна от своя страна арбитър Ушев.
- Стилът Ви е постоянно да повишавате наказванията. Това са деца 94-и, 96-и, 97-и набор. Те никога не са рекетьори. Дори и 10 месеца е доста
, продължи да упорства адв. Чалъмов.

Действително Георги Ушев в съвсем всичките седем случая искаше корекции на споразуменията сред прокуратурата и подсъдимите и покачване на наказванията.
По проблема с Георги Иванов той оферира и различен вид – условна присъда от 1,5 години затвор с 4 години изпитателен период. Оказа се, обаче, че прокуратурата е предложила доста по-тежка опция – 3 години условно с 5 години изпитателен период. Затова и този вид отпадна.

Адвокатът изиска пет минути, с цел да се съветва с клиента си. Подсъдимият Георги Иванов избра 12 месеца затвор, вместо дълга условна присъда. Така, след приспадането на ареста, той ще излезе на независимост през юни.

Дори след постигнатото единодушие юрист Чалъмов не се помири и продължи да укорява съдията.
- Няма да бъдете цялостен живот арбитър, може да станете юрист. Поставете се на мое място, настоя Петър Чалъмов.
- Трябва да мислим и за обществото. Тези случаи имат отзив и на открито. Европа ни следи, отговори Георги Ушев.
- Да, в случай че става дума за Митьо Очите, а не за деца, продължи да упорства адв. Чалъмов.
- Искате смешна присъда. 10 месеца за ОПГ и четири действия! Искам да дремя умерено, на 10 месеца не съм задоволен, заключи разногласието арбитър Георги Ушев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР