Присъдите не са окончателни и могат да се обжалват. Гаргата

...
Присъдите не са окончателни и могат да се обжалват. Гаргата
Коментари Харесай

Ето Каква Присъда Получи Страховития Подземен Бос Наско Гаргата! Изплуваха Зловещите Му Схеми!

Присъдите не са дефинитивни и могат да се апелират. Гаргата и компания бяха подпукани от спецпрокуратурата като незаконна конструкция, разпространявала опиати в Банско, Разлог и София. Според обвиняването те работили сред януари 2015 и пети юни 2016 година, когато са арестувани.

Търгували най-вече с кокаин и марихуана. Дилърите зареждали стока от Гаргата в столично заведение в Драгалевци, като дрогата не е излъчена от ръка на ръка, а е оставяна на маса и преразпределяна, се сочи в обвинителния акт. Групата е имала прецизна подчиненост и непоколебим надзор, а бригада от здравеняци е наказвала силово провинили се дилъри, твърди прокуратурата.

Според осведомени пласьорите са прихванати край читалището в Разлог в миг на договорка за бял прахуляк. При акцията в двама от участниците са открити огромни количества кокаин, разкриват ченгета. В правосъдните бумаги обаче участват скандално дребни и пренебрежими количества като 0,25 г коноп и 0,4 г амфетамини.

В различен член на организацията – Христо Гърков, е открит 1,06 г кокаин. Гърков и Николай Загорчин съумяха да се спасят от зандана. Още през юли м.г., Гърков и Загорчин се признаха за отговорни и подписаха съглашения с прокуратурата за условни присъди. Загорчин се отървава с 2-годишна условна с 4-годишен изпитателен период, а аверът му Гърков – с 3 година условно с 5 година изпитателен период, поради откритата у него дрога.

Присъдите на Наско Гаргата и двамата му подопечни са едни от дребното неоправдателни в спецсъда и са изненадващи на фона на десетките съглашения за условни присъди, които се подписват съвсем всекидневно, разясняват адвокати. Магистрати към този момент няколко пъти пожалиха Гаргата поради болното му сърце. В последната година той на три пъти попадна в престъпните бюлетини с разнообразни изцепки, само че всякога беше оставян да се лекува в болница и излизаше с по-лека мярка за неотклонение.

Соченият за наркобос открива незаконната си биография през ноември 2014 година Тогава е арестуван за безчинство на пътя след скандал с различен водач в Студентски град. Според обвиняването Мечев обиждал и наплюл съперника си, извадил секира от багажника си и му заповядал да се напъха вътре.

По това дело Мечев бе оневинен от Софийския областен съд, само че решението не е влезнало в действие. Следва карцерът през юни 2016 година като водач на наркобанда, за която Гаргата получи първата си неоправдателна присъда, която още не е дефинитивна. През 2018 година Наско Гаргата на три пъти е заключван. Първият път е на 5 март, когато млада жена се оплаква, че е изнасилена групово от Гаргата и приятелите му в кръчма “Воеводска среща ” в полите на Витоша.

Задържани бяха Йордан Иванов, Ивайло Ценов и Илиян Кръстанов. Магистратите пуснаха четиримата против гаранции от по 2 бона, защото други улики с изключение на показанията на потърпевшата нямало. Само броени дни по-късно – на 13 март, Гаргата отново се озовава в кауша. Той още веднъж се показал като гамен на пътя и дружно с бабаитите, с които пътувал, нападнали водач.

Инцидентът става след засечка на столичния бул. “България ”, като съгласно обвиняването Гаргата и компания блъснали с джипа си откъм гърба другата кола. Мечев нападнал лидера, блъскал го и го удрял, псувал го и за похлупак му се изплюл в лицето. После принудил водача да подпише двустранен протокол, че поема виновността за злополуката, твърди прокуратурата.

Случайни очевидци видели разправията и алармирали на тел. 112. След броени часове зад решетките Гаргата отново е пуснат на независимост. Белезници оковават разложката кримка на 20 октомври. Той се снабдява с ново обвиняване за необут на наркобанда в Банско и Разлог, като акцията се организира в кръчма в Добринище.

Задържани са шестима от най-верните му дилъри, разкриват криминалисти. Антимафиоти изненадват клиентите и тикват в ареста седящите на една от масите. Запознати разясняват, че при интервенцията ченгетата създали истински разгром в заведението, а Гаргата отнесъл много удари от палки. Дали има противозаконни дейности на Министерство на вътрешните работи при интервенцията, не излиза наяве, липсва каквато и да е информация за полицейската акция.

Оказва се, че тихомълком Гаргата е изместен от килията в частна кардиологична клиника, с цел да се лекува. След това профилираната прокуратура се смилява над него и го пуска против 25 бона гаранция. Сумата е понижена от съда след недоволство на гангстера за високия й размер. Така той заплаща 15 бона за свободата си.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР