Присъдите на тримата охранители от "Гранд мол Варна", които през

...
Присъдите на тримата охранители от "Гранд мол Варна", които през
Коментари Харесай

Намалиха присъдите на убийците от варненски мол

Присъдите на тримата охранители от "Гранд мол Варна ", които напролет на 2015 година пребиха до гибел 52-годишния клиент Нягол Петров, бяха понижени.

Това направи Варненският областен съд, като смъкна присъдите им с една трета, откакто причинителите се признаха за отговорни и процесът протече по съкратената процедура. Така Ангел Николов ще лежи зад решетките 11 години и 4 месеца, а сътрудниците му Красимир Димитров и Цветан Маринов – по 10 години, оповестява "Дарик ".

Делото за жестокото ликвидиране беше гледано за повторно, откакто беше върнато за ново разглеждане. Тогава то протече по общия ред и охранителите получиха санкции сред 18 и 15 години затвор.

Нягол е имал психическо заболяване, само че не е бил нападателен. Той се разхождал всеки ден в комерсиалния обект, чието управление имало политика да не се позволен лица с несъответствуващ външен тип, съобщи в пледоарията си прокурор Ставрев.

На 14 март 2015 година в 11 часа Ангел (27 г.) и Красимир (24 г.) получили сигнал от човек от охранителната компания „ Джи Ем секюрити “ за клошар, който проси пари от посетителите в мола. Двамата разкрили Нягол и го отвели в залата за видеонаблюдение, където почнали да се гаврят с него. Карали го да пее песни, да се качи в количка за извършване на покупки, като в това време му нанасяли удари с юмруци и ритници. Издевателствата траяли към 15 минути, като Ангел даже ги снимал с мобилния си телефон.

В 12:50 часа жена подала сигнал за човек, паднал по тил пред магазин в комерсиалния център. Пристигналият медицински екип единствено установил гибелта на Нягол, по чието тяло при аутопсията са преброени към 57 удара.

"Мястото на побоя е определено целеустремено, с цел да е отвън обсега на камерите. Там има следи от кръв на други лица, а в телефона на Ангел е открит и клип с различен човек, който е качен в количка ", съобщи прокурорът.

Защитата на охранителите акцентираха, че те са изпълнявали нарежданията на директния си шеф Светослав Миланов, с цел да „ не изгубят работата си”. Той издал разпореждане „ сваляйте го този долу за ремонт” и декларирал, че фантазията му е да види по какъв начин човек ще бъде затворен в количка за извършване на покупки, сподели юристът на Цветан Светлан Иванов. Той изиска клиентът му да бъде оневинен, защото е нанесъл единствено три удара на Нягол, откакто началникът му споделил "Днес е бойното ти кръщене, да те забележим какво можеш ".

След побоя Миланов предиздвикал чистачката да почисти кръвта и я заплашил да не споделя на никого.

Срещу началника на охранителите не беше повдигнато обвиняване и той беше притеглен единствено като очевидец. В правосъдната зала обаче стана ясно, че против него се води следствие за подбуждане, което е под наблюдението на Районната прокуратура във Варна.

Съдът постанови още Ангел Николов да заплати 50 хиляди лева обезщетение на брата на убития, а Красимир Димитров и Цветан Маринов – по 30 хиляди лева Като цивилен просител беше конституирана и майката на Нягол, само че старата жена умря по време на процеса.

Решението на Варненския областен съд може да бъде обжалвано.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР