Присъди до осем години затвор бяха произнесени днес от френски

...
Присъди до осем години затвор бяха произнесени днес от френски
Коментари Харесай

Френски съд постанови присъди до 8 г. затвор за членове на нарко банда и наети от тях български биячи

Присъди до осем години затвор бяха произнесени през днешния ден от френски съд по дело против тайфа, набирала българи за биячи, с цел да сложат ръка на създаден канал за разпространяване на опиати в Перпинян, Южна Франция, съобщи Франс прес.

От 9 януари 19 обвинени бяха изправени по това дело пред съд в Марсилия, написа Българска телеграфна агенция.

В края на 2019 година, след освобождението си от пандиза, Хафид Шауш поема контрола върху пункт за продажба на опиати в сърцето на Перпинян от някогашни свои съдружници, генерирайки дневен оборот, оценен на сред 30 000 и 50 000 евро.

Въпросните хора от клана Джидел/Тартая отвърнали на удара при започване на 2020 година благодарение на български биячи, които вербували.

Според прокуратурата са били наети общо 30 биячи, които били настанени в хотели, снабдени с транспортни средства и обилно възнаграждавани с до 3500 евро на месец.

В края на следствието обаче на подсъдимата пейка бяха призовани единствено осем души.

Най-тежката присъда бе произнесена против 33-годишния Када Джидел, именуван Лъва. Той беше наказан на осем години затвор, санкция от 80 000 евро и разнообразни забрани, в това число да ръководи компании. Джидел се търси, като против него има издадена заповед за арест.

Представен от обвиняването като " дясната ръка " на братята Джидел, Рафаел Алонсо беше наказан на пет години затвор - с една година по-малко, в сравнение с бе поискала прокуратурата.

Съдът постанови с една година по-малко затвор, в сравнение с бе поискала прокуратурата, и за Параскев Кръстев - български аграрни служащ в Югоизточна Франция, към който бандата се обърнала да наеме подкрепления. Те бе наказан на четири години затвор и санкция от 10 000 евро.

Също по този начин отсъстващ в съда, и против него има издадена заповед за арест.

Осмината подсъдими български биячи, четирима от които по този начин и не се явиха на правосъдното съвещание, бяха наказани на три или четири години затвор със възбрана за престояване на френска територия за 10 години.

Маскирани и въоръжени, те са взели участие по-конкретно на 18 януари 2020 година в нахлуване против бар в центъра на Перпинян с желание да отвлекат човек от противниковата тайфа. Те също били употребявани за демонстрации на мощ в квартала.

Членовете на бандата от Перпинян, участващи в настаняването и ръководството на българите на място, бяха наказани на две години затвор, едната от които условно, с алтернатива за ефикасна присъда от четири години.

Абдела Тартая, полубрат на Када Джидел, получи шест месеца условна присъда. Той бе съден единствено по обвинявания, че е живеел прекомерно разточително по отношение на средствата, които бил заявил.

Тартая бил похитен на 14 ноември 2019 година и залят с бензин от своите похитители, които поискали откуп от 200 000 евро, преди той да успее да избяга.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР