Присъдата срещу руснака Герман Костин, осъден на доживотен затвор без

...
Присъдата срещу руснака Герман Костин, осъден на доживотен затвор без
Коментари Харесай

Отмениха доживотната присъда за убийството на 5-годишния...

Присъдата против руснака Герман Костин, наказан на пожизнен затвор без подмяна за убийството 5-годишния Никита Плотников, чийто мъртвец през 2015 година изплува в куфар в язовир “Искър ”, е анулирана от състав на Софийския апелативен съд.

Тричленният състав, в който попадат съдиите Калин Калапкчиев (докладчик по делото), Виолета Магдалинчева и Атанас С. Атанасов връщат делото за ново разглеждане на различен състав на Софийския градски съд.

Костин получи най-тежката присъда през м.г. след под напрежение правосъден развой, в който съвсем на всяко съвещание отправяше обиди към съда.

Апелативните магистрати обаче споделят, че правосъдният акт на Софийския градски съд е предписан след основни нарушавания на процесуалните правила. " Цялостната оценка на протеклото пред първата инстанция правосъдно произвеждане постанова извода, че правото на обективен развой на подсъдимия Костин, обезпечено както от главните правила на Наказателно-процесуален кодекс, по този начин и от член 6 Европейска конвенция за правата на човека, значително е било лимитирано – пренебрегнато е справедливост на подсъдимия на писмен превод на материалите от делото, нарушено е правото на отбрана на подсъдимия, както и правото му на неутрален съд ", пишат в решението си апелативните съдии.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР