Присъдата по ще бъде оповестена до два месеца. Това постанови

...
Присъдата по ще бъде оповестена до два месеца. Това постанови
Коментари Харесай

До 2 месеца ще има присъда по делото Хитрино

Присъдата по ще бъде оповестена до два месеца. Това постанови Варненският апелативен съд през днешния ден, откакто прегледа новите документи за образуване на бюджета на Висшето транспортно учебно заведение, където работят четирима от движимостите лица, заяви Българска национална телевизия.
Адвокатите на подсъдимите в предходното съвещание показаха подозрения в тяхната безпристрастност.
 Нов опит да тръгне делото за влаковата злополука в Хитрино Нов опит да тръгне делото за влаковата злополука в Хитрино
Варненският апелативен съд ще гледа делото за влаковата злополука в Хитрино, оповестява БГНЕС. На предишното съвещание делото беше отсрочен...
От Апелативната прокуратура подчертаха, че главната причина за тежката злополука е скоростта на влака, а не положението на пътя. Адвокатите на основния ватман желаеха той да бъде оневинен или делото да бъде върнато на първоинстанционния съд, тъй като не е имало избрана безвредна скорост за прекосяване.
Оправдателна присъда изиска и отбраната на помощник-машиниста Радослав Петков, защото в тази обстановка той не е имало нито опция, нито нужда той да се намеси в ръководството на влака.
БГНЕС напомня, че основният ватман беше наказан от първата инстанция на 15 години отнемане от независимост и 17 години отнемане от право да упражнява специалността си, а помощникът му беше лишен от независимост за 10 години и от право да бъде локомотивен ватман за 12 години.
При случая от 2016 година живота си изгубиха 7 души, а 14 бяха ранени и имаше материални вреди за милиони.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР