Присъдата от 15 години лишаване от свобода спрямо 18-годишния С.С.,

...
Присъдата от 15 години лишаване от свобода спрямо 18-годишния С.С.,
Коментари Харесай

ВКС намали присъдата на рецидивист, блудствал с 80-годишна. Защото е млад, необразован и незрял...

Присъдата от 15 години отнемане от независимост по отношение на 18-годишния С.С., постановена от Пловдивския областен съд и доказана от Апелативния съд, е понижена на 12 години от Върховния касационен съд.

Подсъдимият е приет за отговорен в осъществяване на четири закононарушения: - блудничество с 80-годишна жена, която е със 100 процентна инвалидност; незаконно лишаване на лекия й автомобил „ Мазда “; кражба на парите на потърпевшата и обир на златните й украшения.

Престъпленията са осъществени в землището на село покрай Садово на 16 – 17 август 2016 година.

Възрастната жена се е придвижвала с две патерици, само че обвиненият ги изхвърлил, лишил й златните украшения, блудствал с нея, откраднал колата й и я изоставил на полето, откъдето тя е съумяла да изпълзи до пътя едвам на идната заран. Намерили я отиващи на работа хора, които извикали кола за спешна помощ и полиция.

Мотивите на висшите магистрати за понижаване на наказването са, че пловдивските съдилища вярно са отчели седемте осъждания на подсъдимия като отегчаващи условия, само че не са взели поради като смегчаващи такива младата му възраст и обществената му незрялост, обусловена от неналичието на обучение.

Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване, оповестяват от пресцентъра на Съдебната палата в Пловдив.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР