Присъдата не е окончателнаРайонният съд във Враца оправда Мартин –

...
Присъдата не е окончателнаРайонният съд във Враца оправда Мартин –
Коментари Харесай

Оправдаха сина на Ценко Чоков за хулиганство

Присъдата не е дефинитивна


Районният съд във Враца оправда Мартин – сина на кмета на с. Галиче Ценко Чоков, по обвиняване за побой по хулигански и расистки подбуди над Радослав Илиев. Съдиите анулираха и гаранцията му от 2000 лева

Мартин Чоков бе упрекнат, че на 12 януари 2016 година нападнал и нанесъл лека телесна щета на 19-годишния Радослав Илиев. В средата на януари потърпевшият юноша бил застигнат от джип, ръководен от кметския наследник. Без причина, Мартин почнал да наскърбява Илиев, подигравайки се на етническия му генезис. След това слязъл от колата и го блъснал в лицето с пестник. Радослав паднал по тил и си блъснал тила в камък.

Радослав Илиев е имал спукан череп и дни останал под наблюдаване във врачанска болница.

Малко след случая ромската махала в Галиче, в която живее момчето, се подвигна на протест поради изказвания, че Чокови пробвали да притискат Радослав да се откаже от показанията. Говореше се, че Ценко и синът му няколко пъти ходели в заведение в махалата и оттова привиквали по телефона близки на младежа, с цел да се договорят и делото да се приключи.

Така или другояче, по време на делото Радослав се отхвърли от показанията си и това предреши изхода на процеса. Присъдата не е дефинитивна и може да се апелира пред Врачанския областен съд.

Ценко Чоков и сина му Мартин са подсъдими и по дело в спецсъда за управление и присъединяване на проведена незаконна група за лихварство, похищение, палежи, побой с нанасяне на телесни повреди, палежи. Отделно от татко си Мартин е обвинен и за насила, както и за опасност със гибел.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР